Затягат мерките за сигурност на летището в Брюксел

1310
19.04.2016
Допълнителни мерки за обезпечаване на сигурността и нови правила се въвеждат както на летището в Брюксел, така и на всички метростанции в белгийската столица. Промените се налагат след терористичните атентати от 22 март тази година.
 
Към момента летище "Завентем" не предлага услугата за електронна регистрация на пътнически багаж. В тази връзка белгийската авиокомпания Brussels Airlines /Брасъл Еърлайнс/ дава възможност на своите клиенти да регистрират багажа си 1 ден преди осъществяването на полета, с цел избягване на опашки и натрупвания на терминала в деня на заминаване. Всички пасажери могат да се възползват от тази услуга и лично да донесат и оставят багажа си ден по-рано в зоната с техническите хангари на летището. Разрешава се и нелична регистрация на багаж от родители за своите деца, които са под 12-години, но само ако ги придружават по време на полета.
 
Brussels Airlines
 
Преди атентатите, при които сериозно бе разрушен терминалът на летище "Завентем" за заминаващи пътници, клиентите на авиокомпаниите имаха възможността да регистрират своя багаж чрез удобните гишетата за електронна регистрация. Услугата е налична на все повече летища и позволява всеки пасажер сам да сканира бордната си карта, след което да получи стикери с баркод, които трябва да залепи на багажа си и да го пусне по лентата за резпределяне. От там багажът автоматично се отправя към самолета. Вторият стикер с баркод, пътникът трябва да запази, за да може да се идентифицира при получаване на багажа или да докаже собствеността му при евентуална загуба или кражба.
 
Промените в работата на метрото в Брюксел също са в дневния ред на местните валсти. Предстои устройствата за видеонаблюдение по пероните и в самите влакове на метрото да бъдат удвоени. Общият им брой ще е над 5000. Част от камерите, които функционират и в момента, ще бъдат подменени с нови, за да се подобри значително качеството на заснеманата картина. Допълнително в координация с метрото в Лондон, управата на брюкселската железница провежда нови учения за евакуация и вътрешна координация при евентуални терористични атаки. В деня на нападенията в Брюксел успешно са били евакуирани 55 метровлака с около 30 000 пътници. Съвместното сътрудничество на метрото в Лондон и това в Брюксел стартира още през 2014 година.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Виена
40 EUR