Martin Jetpack – полет с превозното средство на бъдещето (ВИДЕО)

1643
26.02.2015

Всички сме гледали или чели фантастика, в която бъдещето е представено по интересен начин и технологиите са навсякъде. Едно от нещата, които се припокриват в повечето фантастични романи и филми, са автомобилите на бъдещето.

В повечето случаи те не се движат по пътищата, а летят между сградите или над тях. Е, точно за тези превозни средства на бъдещето става въпрос, защото може би вече е дошло времето те да се превърнат в реалност, а не само във фантазия или мечта.

На една крачка от превръщането им в напълно реални средства за движение са специалистите от компанията Martin Aircraft.

Колата на бъдещето има два ротора, чрез които всъщност се осъществява издигането и управлението йТе са създали изобретението "Martin Jetpack" именно, защото си представят как в бъдеще всички ще се движим по магистрали в небето, без да се съобразяваме с трафика по пътищата, както и с разписанията на познатите ни сега превозни средства.

Фирмата, която разработва "Martin Jetpack" е новозеландска. Нейното творение е наречено "реактивна раница" и по него се работи много сериозно, особено след голямата инвестиция от страна на китайската компания KuangChi Science, която през миналата година придоби контролен дял в Martin Aircaft. Несъмнено тази мощна финансова помощ, ще осигури на фирмата възможност прототипът, който разработват да стане реалност.

Историята на това изобретение тръгва от гаража на основателя на компанията Глен Мартин. Това е негова голяма мечта и поради това той работи върху реализирането на тази идея вече 34 години. През това време той е разработвал различни технологии, усъвършенствал е непрестанно своя прототип и е стигнал дори още по-далеч – успял е да убеди съпругата си да стане тестови пилот на превозното средство.

Максималната височина, която достига Martin Jetpack е малко повече от 900 метра

Към днешна дата Martin Jetpack представлява голямо превозно средство от алуминий, което се захранва от бензинов двигател с мощност 200 конски сили. Колата на бъдещето има два ротора, чрез които всъщност се осъществява издигането и управлението й. Превозното средство разполага и с компютърна система, чрез която пилотът може да посочи конкретно място или позиция, която да бъде следвана.
Първите комерсиални версии на превозното средство да бъдат на пазара през 2016 година

На този етап, прототипът има възможността да носи товар от 120 килограма в продължение на 30 минути. Максималната височина, която достига е малко повече от 900 метра. Компанията предвижда, първите комерсиални версии на превозното средство да бъдат на пазара през 2016 година, а от 2017-та ще започнат да се предлагат и първите персонални Martin Jetpacк.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Манчестър
58 EUR