Кой е единственият щат в САЩ, до който не летят самолети?

5168
22.04.2016

За никого не е тайна, че различните градове в САЩ прилагат всякакви лобистки трикове пред авиокомпаниите, за да променят маршрути или да добавят нови с основния аргумент, че въздушният транспорт е ключов и има огромно значение за икономиката и развитието на съответния регион.

Затова е истинска изненада, че едно от местата, които са изключително важни за големите компании в САЩ - щата Делауеър, в този момент не е обслужван от нито една авиокомпания за пътнически превози.

Причината е, че преди седмица авиокомпания Frontier Airlines е решила да спре редовните си полети до летище New Castle в Уилмингтън, без предварителна информация.

Delaware in United States

ILG Wilmington Airport

По този начин Делауеър е единственият щат в САЩ, до който в момента не се осъществяват полети. Според говорител на компанията авиопревозвач, причината за спрените полети са загубите, които генерира авиокомпанията специално за този маршрут.

От там обаче, не са затворили вратата окончателно и обясняват, че полетите могат да бъдат възобновени ако се променят пазарните условия и линията се окаже печеливша.

Проблемът с липсата на полети наистина е сериозен, защото град Уилмингтън е ключов в правния свят, поради факта, че голяма част от компаниите са регистрирани точно там.

Летището, с което разполага градът, е с три основни писти, а освен това разполага и с 10 по-малки, които са предназначени за отвеждане на самолети. Аеропортът се изполва често и от частни самолети, които излитат и кацат именно там.

От 60-те години до днес, компанията Frontier пуска полети до Уилмингтън цели седем пъти и след това ги спира, поради нерентабилност. Подобни опити са правили и други авиопревозвачи, но също безуспешно. Един от основните проблеми за това е местонахождението на Уилмингтън. Градът се намира само на 100 км от Балтимор, където има международно летище. Освен това, на 45 км се намира още едно летище – това във Филаделфия.

Frontier Airlines

Към този момент придвижването с автомобил от  Уилмингтън и до двете летища е лесно и сравнително бързо. До града има и удобен железопътен транспорт, който също улеснява придвижването от и до града. Въпреки това, за да бъде считан един град за световен и важен център, до него задължително трябва да има самолетни полети. Поради тази причина, ръководството на града ще направи необходимото, за да се опита да привлече авиокомпания в Уилмингтън, която да осигури полети от и за това място.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Мадрид
73 EUR