Изненада в цените на авиокомпания Austrian Airlines

2793
16.03.2015

Нова стратегия за полетите си в Европа налага авиокомпания Austrian Airlines. С такива амбиции е и цялата група на Lufthansa. Специалисти коментират, че целта е справяне с конкуренцията на все по-агресивно налагащите се нискотарифни авиокомпании, като Ryanair например.

От Австрийските авиолинии са убедени, че новите цени на самолетни билети ще се харесат на всички, които внимателно определят бюджетите си за пътуване и търсят най-изгодните полети. Новата ценова политика ще предостави и допълнителни възможности за пътниците. Към всеки самолетен билет ще може да бъде заявяван и допълнителен багаж, ще може да се заплаща и за достъп до бизнес класата или пък менюто от гурме ястия, налично за по-скъпата категория билети.

И още от предстоящите промени - икономичната класа за всички полети в границите на Европа ще бъде обособена в три отделни ценови възможности от началото на месец септември. Това съобщи на пресконференция Андреас Ото - изпълнителният търговски директор на Austrian Airlines.

Austrian AirlinesПървата класа ще бъде известна като "light". При нея няма да има възможност за добавяне на допълнителен регистриран багаж. Другите две класи ще бъдат "classic" и "flex". Самолетните билети ниво "light" ще бъдат на цени с до 10% по-ниски от сегашните стойности на най-евтините самолетни билети на компанията, известни като "redtickets". Обикновено те са около 99 евро.

Търговският директор на авиокомпанията обясни промените с обстоятелството, че 1/3 от всички редовни пътници на Австрийските авиолинии се качват на самолетите само с ръчен багаж и не чекират допълнителни куфари. Така се получава, че заплащат за услуга, която реално не използват. Естествено билетите "light" ще бъдат ограничени за всеки полет, като за момента все още се обсъжда дали да бъде разрешена възможността за доплащане за багаж и колко ще струва той, ако това бъде допуснато.

Авиокомпаниите Lufthansa, Swiss, Niki и Air Berlin също се насочват към тарифния модел, който използват конкурентите им от нискотарифния сектор - easyJet и Ryanair. Андреас Ото не скри, че бюджетните авиолинии завземат пазара с много по-големи темпове, отколкото редовните авиокомпании могат да си позволят, затова и промените, които настъпват при традиционните оператори са очаквани.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Истанбул
217 EUR