Авиокомпания Alitalia предвижда печалба към 2017 година

1347
27.01.2015

Всички усилия на големите акционери в италианската национална авиокомпания Alitalia /Алиталия/ са насочени към достигане на печалба от дейността не по-късно от 2017 година. Това съобщи Джеймс Хогън, който е президент и изпълнителен директор в групата Etihad Aviation, както и вицепрезидент на авиокомпания Alitalia.

Новата стратегия обхваща различни аспекти, но в основата си залага на полетна мрежа, обслужвана от 3 основни летища. Летище Малпенса до Милано ще увеличи обема от обслужени полети предимно на далечни разстояния. Авиокомпанията ще разчита и на миланското летище Линате. Чрез него ще се заложи на полетите до летищни центрове, използвани от компаниите, партниращи на Alitalia. Летище Фиумичино ще обслужва приоритетно вътрешните полети и тези на средни разстояния, но ще развива успоредно и всички полети на далечни разстояния.

Като цяло полетното разписание на цялата текуща мрежа на авиокомпания Alitalia ще бъде променено. Оптимизацията на маршрути ще върви успоредно с откриването на нови полети от Рим до Берлин, Дюселдорф, Мексико, Сан Франциско, Сантяго де Чили, Пекин и Сеул. Планира се и увеличаване на броя на обслужваните полети до Ню Йорк, Чикаго, Рио де Жанейро, както и екзотичните дестинации - всекидневен полет ще има до Абу Даби. До 13 нарастват полетите, които компанията ще извършва през летище Малпенса, включващи ежедневния полет до най-голямото емирство в ОАЕ, 4 излитания на седмица до Шанхай, както и осигурени допълнителни полети до Токио. Увеличени полетни връзки на хъба на Etihad Airways в Абу Даби се очакват чрез ежедневните полети от Болоня, Венеция, Милано и Катания. Увеличени са и връзките с Рим.

Промени са заложени и в най-малките детайли, включващи брандирането на самолетите на авиокомпания Alitalia, както и промяна в облеклото на целия персонал и бизнесцентровете на авиокомпанията - местата, където клиентите имат пряк достъп с нейни служители.

Въпреки, че всички иновации се свързват с придобиването на част от италианския превозвач от Etihad Aiways, медиите припомнят, че националната авиокомпания на Обединените арабски емирства държи само 49% от пакета акции.

В настоящото зимно разписание на Alitalia се предлагат 83 дестинации, 26 от които са по вътрешни маршрути в Италия, 57 са международните. А иначе, самолетите й летят общо по 123 маршрута, като седмично се изпълняват 3650 полета. Анализаторите припомнят, че самолетите на Алиталия са едни от най-съвременните в целия свят. Средната им възраст е само 7 години.

По-рано Лука ди Монтедземоло, който е настоящият президент на Alitalia също съобщи, че авиокомпанията се връща на печалба след две години със самолети от по-висок клас.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Милано
20 EUR