Airbus създава революционни разглобяеми самолети?

1161
30.11.2015

Новостите в авиацията са ежедневие, а стремежът на производителите на самолети е с всеки изминал ден да подобряват и развиват технологиите. Затова никак не е изненадващо, че може би експертите от Airbus /Ербъс/ действително са успели да открият един изключително креативен и много бърз начин за качване на пасажери и багаж в летателна машина.

Упорито се твърди, че компанията е успяла да направи уникална разработка и съвсем наскоро е подала молба, за да я патентова. Става дума за изобретен самолет, при който пътническият салон може да се свали заедно с отделението за багажа. На практика това е самолет, който ще може да се разглобява и сглобява, а това е голямо удобство за пътниците, тъй като те ще могат да се качват в салона заедно с багажа си. След това отделението ще бъде повдигнато и ще се постави, за да се сглоби отново с тялото на машината. 

Основната идея на това рационално и изобретение е, след като самолетът кацне, наземният обслужващ персонал да премахне тази част, която се отделя и по този начин пътниците да бъдат свалени бързо от самолета заедно с багажа си. Също толкова бързо ще може да бъде поставен и новият пътнически салон, зареден с пасажерите и техния багаж обратно. По този начин ще се намали до минимум времето, което самолетите ще прекарват на летището, а самото настаняване на пътниците и товарите също ще става по-бързо и удобно.

Airbus Detachable Cabin

Концепцията се нарича aircraft pod, и основната й цел е да увеличи времето, в което летателните машини са във въздуха – т.е. тяхната ефективност. За всички е ясно, че самолетите са печеливши и носят пари, когато летят, а не когато са на земята, затова слизането и качването на пътниците и товарите е много важен елемент, чрез който може да се повиши тяхната икономическа ефективност.

Експерти се опасяват, че не е ясно доколко ще бъдат безопасни елементите, които ще могат да се преместват. Освен това трябва да се установи дали летищата имат капацитета и възможностите да извършат подобен тип презареждане на „разглобяеми самолети“. Всичко това е свързано и с изключително надеждно проектирани нов тип самолети, които да разполагат с отделения, които да бъдат мобилни, за да се осъществи на практика този проект.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Загреб
34 EUR