Niki спира полетите София - Виена

3988
17.11.2012

От лятото на 2013 г. нискотарифният превозвач Niki, собственост на AirBerlin, прекратява директните полети от София до Виена. Мярката е част от общата стратегия на компанията за ревизиране на сегашните и оптимизиране на бъдещите направления.

AirBerlin насочва усилията към центъра си в германската столица. В резултат на това услугите от Виена до София, Букурещ и Белград няма да се предлагат като самостоятелни директни направления от Виена, като от средата на 2013 г. все повече услуги ще се пренасочват към Берлин.

През идващата година пътниците ще имат избор от самолетни билети за 9 дестинации в Източна Европа /Варшава, Краков, Гданск, Москва, Санкт Петербург, Калининград, Будапеща, София, Букурещ/, но с начална точка - Берлин.

Целта е да се повиши ефективността главно на трансокеанските полети /като например САЩ/, където авиопревозвачът има оперативни центрове. Привлекателен също така е и този в Палма де Майорка. Със своите 7,8 милиона пътници на година, групата на AirBerlin реализира най-голям обем от пътници, закупили самолетни билети до това направление, в продължение на девет последователни години. Със стартирането на лятното разписание се цели увеличение с минимум 12% на услугите от Германия, Австрия и Швейцария към Палма де Майорка. Това означава, че седмично, компанията ще реализира 402 полета до средиземноморската дестинация /352 за миналото лято/. Нови допълнителни полети до Палма де Майорка ще има от Берлин, Дюселдорф, Франкфурт, Хамбург и Мюнхен.

Съединените щати са стратегически пазар за растеж на AirBerlin. Авиокомпанията ще преструктурира мрежата си и в Северна Америка, като така очаква да извлече още повече ползи от връзката си с American Airlines и центъра в Чикаго. От май 2013 г. ще се увеличат директните линии до Ню Йорк летище Джон Кенеди /JFK/, Лос Анджелис и Маями, докато ще се намалят или прекратят изцяло сезонните полети от Дюселдорф до Лас Вегас, Сан Франциско и Ванкувър.

Разширяване и оптимизиране на полетите от Берлин и Дюселдорф до главните операционни точки на American airlines в Ню Йорк, Лос Анджелис, Маями и Чикаго са важен елемент в стратегията на AirBerlin за лято 2013 г. Директните полети от Дюселдорф до Ню Йорк /JFK/ ще се увеличат от седем до десет на седмица, което ще повлияе и за по-голяма съгласуваност на графика на полетите като цяло. Броят им от Дюселдорф до Маями също се увеличава. Линията до тази основна дестинация в САЩ става ежедневна и ще замени сегашните пет полета седмично. От Дюселдорф до Лос Анджелис полетите ще се увеличат с още един - от три на четири пъти за седмица. Самолетни билети ще се продават за вторник, четвъртък, събота и неделя.

Услугата за полети от Берлин До Лос Анджелис ще се предлага и през лятото на 2013 г. три пъти седмично - понеделник, сряда и петък. Самолетни полети ще се предлагат и от Германия до West Coast САЩ, отново от май 2013 г. нататък. Връзките от Берлин до Маями също се увеличават от три до пет пъти седмично.

Заради пренасочване на капацитета си, от лятото на 2013 година, пътниците няма да могат да летят чрез Airberlin директно от Майорка до Барселона, Мадрид и Сантяго де Компостела. Вместо това, компанията планира да предложи маршрут от Майорка до Мадрид, в сътрудничество с партньорите си от Oneworld. До Барселона се запазват директните линии от Берлин, Дюселдорф и Виена. До Барселона и Мадрид директни полети ще се изпълняват и от другите немски летища, но в партньорство с Iberia.

Ще се оптимизират и полетите от и към Виена. В тази връзка ще се увеличат главно туристическите направления, предлагани от австрийската столица, основно към Гърция. Ще се продават самолетни билети до Каламата, Караптос, Кавала, Лесбос, Волос. По често от Виена ще се пътува и към съществуващите вече дестинации като Египет, Испания и Турция. Авиокомпанията ще предлага директни полети до латвийската столица Рига, в партньорство с airBaltic.

Под търговската марка на авиокомпания Niki ще се оперира общо с 23 самолета, като флотата ще се стандартизира за работа само с машини Airbus. С решението се цели да бъде увеличен броят на местата, които са на разположение по съществуващите маршрути.

Важно е да се отбележи, че компанията не намалява мощности, но ги пренасочва към стратегическите си пазари. В бъдеще AirBerlin ще се фокусира и върху възможностите, произтичащи от свързаността й със стратегическия партньор Etihad Airways, както и превозвачите, членуващи в алианса Oneworld, за да се извлече максимална полза от потенциала на създадените съюзи и партньорства. Главната цел е AirBerlin да премине на печалба през идващата 2013 година, споделят намерението си от компанията.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Барселона
22 EUR