Airbus пуска самолет на бъдещето - с интерактивни прозорци по време на полет

2756
31.03.2015

Искате ли полетът Ви да бъде невероятен и запомнящ се?  Запазете си място до прозореца! Авиоконструкторът Еърбъс /Airbus/ патентова технология за интерактивни самолетни прозорци, която ще дава възможност на пътниците с едно докосване на прозореца да научават интересна информация за местата и забележителностите, над които прелитат.

В плановете на самолетната компания е също така да увеличи и видимостта за гостите си чрез по-големи прозорци, така че пълноценно да могат да се наслаждават на небето. Пътниците в самолета на бъдещето ще могат да виждат световноизвестни забележителности, без дори да им се налага да слизат от борда на самолета.

С патента на новия вид интелигентно въздухоплавателно средство, Еърбъс правят своята заявка за революция в туристическата индустрия. Да се возиш на самолет с прекрасни прозорци от интерактивно стъкло, да научаваш интересни неща и да можеш да се „докосваш” до  историята на  местностите и забележителностите, които виждаш под теб – това е истинска привилегия.

Самолетите ще са с привидно прозрачни стени, които чрез тъчскрийн технология ще предоставят уникална гледка дори нагоре през тавана на самолета

От самолетостроителната компания се надяват, че в бъдеще ще стане популярна предоставяната от тях услуга, наречена "метод за интерактивна визуализация на информация в кабина на самолет”.

Визията, която от Airbus искат да създадат за въздухоплавателните средства, е свързана с достъп  в самолета на много светлина и възможност за наблюдаване на небето.

Снимките, публикувани от компанията, показват самолети, оборудвани с привидно прозрачни стени, които интуитивно да могат да се използват чрез технологията touch screen и предоставящи уникална гледка дори нагоре, през тавана на самолета. Концепцията за кабината се основава на бионична структура, която ще "имитира" ефективността на птичите кости.

Пътниците ще имат възможност и достатъчно място да се отпуснат, докато се наслаждават на невероятните гледки, в комфортни столове, които дават възможност за по-удобно изтягане на тялото и повече пространство за краката.

Седалките дават възможност за по-удобно изтягане и пространство за краката

В местата, където е необходимо, структурата на самолета ще бъде подсилена, но също така ще има възможност за "интелигентна" мембранна кабинна стена, която ще контролира температурата на въздуха и стените ще могат да стават прозрачни, за да може на пътниците да бъдат предложени пълни панорамни гледки.

Самолетът на бъдещето ще замени първата, бизнес и икономичната класа с  кабини със зони за отдих в предната част, работна част в гърба на самолета, и с напълно оборудван и достъпен бар за още по-приятен полет.

Стените на самолета също ще могат да се променят в зависимост от светлинните условия, с холографски изскачащи игрални дисплеи по време на полет, задвижвани от топлината на телата на пътниците.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Кьолн
34 EUR