7 загинали при авиокатастрофа с "Чесна" в Илинойс

1278
07.04.2015

Седем души са загинали в самолетна катастрофа в щата Илинойс на седми април, докато се прибирали от баскетболен турнир на NCAA  в Индианаполис.

Федералната авиационна администрация информира, че самолет "Чесна" 414, излетял от Индианаполис се е разбил малко след полунощ, преди кацане на Централното Регионално летище в Блумингтън.

Окръжният следовател на Маклийн, шериф Джон Сандидж обяви, че всичките седем пътници на борда на летателния апарат са мъртви. Самоличността на загиналите към момента не се съобщава, преди да бъдат уведомени семействата им.

Доведеният баща на съпругата на един от членовете на екипажа споделил, че мъжът на дъщеря му, 42-годишният Скот Битнер, е бил на борда на разбилия се самолет с още трима мъже, плюс пилота на самолета.

Седем души са загинали в малка самолетна катастрофа в щата Илинойс

Бащата предполага, че за фаталната катастрофа са виновни лошите атмосферни условия. Пасажерите са се връщали от мач на Националната Академична Асоциация по Атлетика (NCAA), който се играл предната нощ, когато времето в централната част на Илинойс не било много неподходящо за пътуване, поради голямата мъгла. Самолетът е трябвало да кацне около полунощ. Съпругата на загиналия баскетболист била повикана в 4 часа сутринта, когато било потвърдено, че всички са мъртви.

Националният съвет по безопасност провежда разследване, но все още не е дал официално становище  за причината за катастрофата. Снимките, направени скоро след катастрофата, показват, че когато се е случила трагедията, е имало гъста мъгла.

Близка семейна приятелка на Битнер, засега отказва да даде каквато и да е информация за авиоинцидента.Пътуващите в самолета са се връщали от мач на Националната Академична Асоциация по Атлетика (NCAA), който се играл предната нощЕдиният от загиналите Битнер живял с жена си и двете си деца в Тоуанда, малко село близо до Блумингтън. Той бил собственик на завод за преработка на месо в Юрека, Илинойс. Индустрията била част от семеен бизнес, създаден от баща му, който отворил друг завод в малкия град Ченоа, където Битнер бил израснал.

Битнер пътувал до Индианаполис за турнира на NCAA със самолета на баща си, който използвал предимно за бизнес пътувания.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Меминген
37 EUR