Шок и ужас на борда на самолет на Delta Air Lines! Без пилот по средата на полета! (ВИДЕО)

2009
03.02.2015

Пътници на борда на самолет на американските вътрешни авиолинии останаха без пилот по средата на полета. Въздушният апарат на авиопревозвачът Delta Air изпълнявала дестинацията Минеаполис - Лас Вегас. Капитанът на пътническия лайнер посетил тоалетната по голяма нужда и когато се връщал от т.нар. private place установил, че вратата, която води към пилотската кабина заяжда и не може да се отвори.

Капитанът пробвал няколко пъти да отвори тясната врата към работното си място, но... неуспешно. В този момент съвсем хладнокръвно той съобщил на всички 168 пасажери в пътническия салон, че приземяването на самолета ще бъде извършено от неговия помощник. И то не обикновено кацане, а аварийно на аеропорта "Маккарън" в Лас Вегас.

Вторият пилот на машината взел управлението в свои ръце и успешно приземил самолета от своето място, тъй като, по думите му след успешното кацане, му било доста по-познато. Рискът идвал от там, че от мястото на помощник-пилота не биха могли да се извършат всички операции, които да осигурят безпрепятствено кацане на който и да е самолет.

Пътници на борда на самолет на американските вътрешни авиолинии останаха без пилот по средата на полетаВеднага след като лайнерът се приземил успешно, той бил изтеглен от друга машина до съответния ръкав на пистата.

Кацането се осъществило в рамките на четвърт час. Един от пасажерите направил кратко видео с телефона си на цялата трагикомична ситуация. По думите на Къри Ръсел, цялото преживяване на борда, след като капитанът излязал от тоалетната до кацането на машината, било наистина щуро.

Друг пътник - Джеси Дотъри разказала пред учудените журналисти, които чакали на летището, в опит да създадат сензация, че паника на пътническия салон не е имало, по-скоро объркване. Джеси Дотъри твърди, че след като полетът бил преполовен, всички на борда чули разговор на висок тон.

Обикновено самият полет продължава два часа и половина, а ситуацията се разиграла малко след първия час от излитането на самолета. Джеси, както и всички останали пътници видели капитана пред вратата на кабината, а не вътре, където му е мястото. Джеси Дотъри потвърди, че командирът на полета останал пред вратата, т.е. извън пилотската кабина до благополучното кацане на летателния апарат.

За щастие цялата въздушна случка завършила с щастлив край. Никой не е пострадал по време на аварийното кацане в столицата на хазарта - Лас Вегас.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Гданск
49 EUR