Специални въздушни коридори за дроновете (видео)

1956
01.08.2015

Много вероятно е, съвсем скоро дроновете да се сдобият със специални въздушни коридори. Такова е искането на платформата за онлайн търговия Amazon. Интернет търговската платформа настоява такива коридори да бъдат предоставени за дроновете, като засега целта е това да се случи в САЩ.

От компанията много активно тестват безпилотните апарати с цел доставка на стоки, но срещат всевъзможни трудности и пречки от страна на властите. С тази цел, съвсем скоро от Amazon поискаха да бъде коригирана нормативната уредба по отношение на дроновете. Настояването на компанията е да се избегнат различните изисквания към безпилотните самолети, които съществуват на територията на всичките различни щати в САЩ. 

След това искане, от онлайн гиганта постъпи и още едно искане, а именно да се направи оптимизиране на въздушното пространство, което да подпомогне използването на дронове. От Amazon настояват да бъдат създадени специални въздушни коридори, които да са предназначени за дронове и те да са по подобие на тези, които са за самолети. Това искане е подплатено и с мнението на експерти по аеронавтика.

От Amazon настояват да бъдат създадени специални въздушни коридори, които да са предназначени за дронове и те да са по подобие на тези, които са за самолети.Тяхното становище е, че това би могло да стане, а най-оптималният вариант е да се създаде коридор, който да е с височина от порядъка на 60 до 120 метра над земята. Ако такъв коридор съществува, дроновете по него ще могат да се движат съвсем нормално и необезпокоявано, при това със скорост, която надхвърля 100 км/ч. Ако такъв коридор бъде изграден, на височината под 60 метра, ще могат да прелитат по-бавните безпилотни машини. Височината над 120 метра обаче, ще бъде забранена за полети.

За да се случи всичко това, е необходимо и самите дронове да претърпят някои промени, а именно да бъдат снабдени с допълнително оборудване. Необходимо е всеки безпилотен самолет, който ще ползва този специален въздушен коридор, да бъде снабден със система за наблюдение, комуникации и предотвратяване на сблъсъци.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Майорка
54 EUR