Слънчев импулс - 2 кацна извънредно в Япония

1733
01.06.2015

Необичайният соларен самолет „Слънчев импулс-2“, който осъществява околосветско пътешествие, се наложи да кацне поради непредвидени обстоятелства в Япония. Причината се крие в неблагоприятните метеорологични условия в страната на изгряващото слънце.

Апаратът излетя по-рано от Китай с намерението да прелети над Тихия океан, но лошото време осуети тези намерения към момента.

Самолетът, който се задвижва изцяло от слънчева енергия, се наложи да кацне в японския грпад Нагоя, след като преди това излетя от град Нанцзин в Китай.

Непредвиденото кацане е осъществено малко след полунощ в понеделник, местно време.

Соларният самолет Слънчев импулс 2 кацна непредвидено в Япония.По време на своя полет към японското летище, пилотът на соларния самолет - швейцарецът Андре Бьоршберг, успя да информира всички, които се вълнуват от съдбата на машината и нейния екипаж за ситуацията. В социалната мрежа Туитър той изрази своето съжаление, че се налага да кацнат и не могат за момента да продължат своя полет. Освен това той изрази и благодарността си към японските власти, които са оказали голямо съдействие на пилота.

Наземните екипи в Нагоя посрещнаха с овации и ръкопляскания кацането на японска земя на самолета Слънчев импулс 2, който вече е забележителност и се следи от хора в целия свят. Соларният летателен апарат предизвика голям интерес сред медиите в Япония, поради което след неговото непредвидено кацане там е предвидена и кратка среща с журналисти, късно през нощта местно време.

Според думите на другия пилот на соларния самолет Бертран Пикар, именно в Нагоя е било последното сигурно място, където апаратът е могъл да кацне заради лошото време в тази част на света.

По думите на единия от пилотите на соларния самолет Бертран Пикар, именно в Нагоя е било последното сигурно място, където апаратът е могъл да кацне заради лошото време в тази част на света. Solar Impulse 2 е по-капризен в сравнение с другите самолети, тъй като не е конструиран така, че да има възможността да преминава през активен фронт, който е свързан с турбуленция, силен дъжд или заледявания. Както е ясно и от името му, летателният апарат се нуждае преди всичко от слънчеви лъчи, чрез които да се зареждат неговите батерии по време на осъществяване на полета.

Двамата пилоти на Solar Impulse 2 не търсят бързина, а сигурност, за да бъде успешна крайната цел на околосветското пътешествие.Пилотите на соларната машина бяха категорични, че дори и да се осъществява с по-бавни темпове, отколкото са очаквали, тяхното околосветско пътешествие ще успее. Двамата мъже са категорични, че в случая не се търси бързина, а сигурност, за да бъде крайната цел на това приключение успешно изпълнена.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Хан
62 EUR