Семейство приземи повреден самолет с iPad

2187
10.02.2015

Ако сте от хората, които не са любители на новите технологии, и смятате, че притежанието на смартфон или iPad е излишна глезотия, може би ще промените мнението си след като прочетете тази история.

За всички, които ползват съвременните мобилни устройства е ясно, че всекидневно се създават най-различни приложения, предназначени за тях. Някои от тези приложения наистина са ценни и много полезни, докато други са откровена глупост и загуба на време.

Семейството, чиито имена не се споменават летели с Piper PA 24-250Едно американско семейство обаче, сигурно до края на живота си ще благославя хората, които са създали едно специално приложение за таблети, чрез което може да се определя височината и скоростта на полета. Каква всъщност е историята?

Семейството, в което съпругът е любител-пилот, преживяло инфарктни минути след като самолетът, с който летели двамата се оказал с повреда в оборудването.

Двамата летели с едномоторен самолет Piper PA 24-250 от Уисконсин в посока Уайоминг и в един момент, съвсем внезапно електрониката на машината отказала. Освен всичко друго, ситуацията било усложнена допълнително и от факта, че всичко се е случило по тъмно, тъй като полетът бил вечерта.

Притиснати от обстоятелствата и мотивирани да спасят живота си, двамата съпрузи установили, че единственото, на което могат да разчитат за навигация, за да стигнат до най-близкото летище, са всъщност приложенията, които имат инсталирани на своите iPad-и. Летището, което се оказало най-близо до мястото, където възникнал инцидента, било това в Рапид Сити и така двамата съпрузи се опитали да се насочат към него.

Използвайки специалните програми на техните два таблета, те успявали да определят скоростта с която летят, както и височината на техния полет. И понеже нямали никаква връзка с наземния контрол, те не успели да предупредят диспечерите за това, че се налага да направят аварийно кацане. За всеки един е ясно, че това увеличава още повече рисковете от евентуален сблъсък и катастрофа.

Пилотът-любител и жена му нямали никаква връзка с наземния контрол, те не успели да предупредят диспечерите за това, че се налага да направят аварийно кацане

И за да бъде драмата пълна, оказало се, че заради блокиралата или повредена електроника колесникът на самолета също не работел. Въпреки всичко това, пилотът-любител все пак успял да приземи самолета. Машината е доста сериозно повредена, но важното е, че и двамата съпрузи са живи и не са пострадали.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Лондон
54 EUR