Самолет-хотел привлича все повече туристи край летището в Стокхолм

1778
19.01.2015

Добре дошли на борда на един нестандартен хотел, който се помещава на борда на самолет! Не, няма шега! Самолетът е реновиран Boeing 747, който смени предназначението си.

Вместо да лети високо в небето, в него нощуват незабравимо влюбени двойки или цели приятелски компании. Стига цените да са по джоба на всеки ентуасиаст!

Нощувките или хотелските самолетни билети варират от 60 долара за единично легло до незабравимо преживяване в апартамент, точно до кабината на пилота срещу скромните 435 долара.

Целият хотел-самолет разполага с 33 стаи-каюти.

Самолетът-хотел Boeing 747 е производен през 1976 г., специална поръчка за сингапурските авиолинии.Атмосферата и изживяването са неповторими, не само за любителите на авиацията и нестандартните неща в живота. Предпочитат да ги усетят и най-обикновени хора, които имат аерофобия или дори клаустрофобия. Те предпочитат да превъзмогнат страховете си именно тук като първа стъпка от приложената им терапия.

Името на хотела е “Джъмбо Стей”. Нестандартният дом за отдих е позициониран непосредствено до летището “Арланда” край столицата на Швеция - Стокхолм.

В предлаганите 33 стаи, всяка от които екстравагантна по своему, има общо 80 леглаВ предлаганите 33 стаи, всяка от които екстравагантна по своему, има общо 80 легла. Авантюристите имат възможност да избират къде да бъдат настанени - най-скъпият вариант е огромният апартамент във високата част на корпуса до пилотската кабина.

Уникалната гледка през илюминаторите по посока пистите вдига значително цената за нощувка на туристите, решили да преживеят уникален момент в живота си.Уникалната гледка през илюминаторите по посока пистите вдига значително цената за нощувка на туристите, решили да преживеят уникален момент в живота си. Наемателите на този апартамент, които ще се бръкнат с 435 долара за вечер могат да се наслаждават на нощното излитане и кацане на пътническите лайнери, както и рулирането на машините по пистите на аеропорта.

Има още опции за любители на екстремното и нестандартното - стаи, които се намират до самолетните двигатели, точно под крилата. Тези стаи струват на нощ 185 долара. Удобството, което любезните домакини предлагат е безплатно превозване на клиентите си от летищния терминал до асансьора в подножието на самолета-хотел и обратно.

За любители на екстремното и нестандартното има и стаи, които се намират до самолетните двигатели, точно под крилата. Може и Вие да ги наемете срещу 185 долара на нощ.Собственикът на “Jumbo Stay” признава, че наемателите на хотела са от обикновени пасажери до авиационни ентусиасти.

Самолетът-хотел Boeing 747 е производство 1976 г., специална поръчка за сингапурските авиолинии. По-късно, обаче пътническият лайнер много често започнал да сменя своите собственици.

Последно той е купен от авиокомпания “Трансджет”. Шведският превозвач фалира, а преди 13 години Боинг-ът е конфискуван от летищните власти в скандинавската държава.

6 месеца са необходими за ремонт на машината и издаването на необходимите документи, които позволяват употребата на самолета като хотел. След трудности за собствениците през 2008 година нестандартният хотелски комплекс приема своите първи гости. От 2008-ма над 100 хиляди души всяка година посещават хотел Jumbo Stay.

Ресторантът на Джъмбо Стей е във фронталната част на машината. В него се предлагат леки храни и напитки през целия ден.Ресторантът му е позициониран във фронталната част на машината. В него се предлагат леки храни и напитки през целия ден.

От Асоциацията на хотелиерите в Швеция твърдят, че “Джъмбо стей” е само малка част от прогресивната тенденция за търсене на нестандартни хотелски комплекси.

Стокхолм е една от най-търсените дестинации от туристи в цяла Европа. Цифрите подчертават недвусмислено този факт - за цялата 2013 година главният град на скандинавската страна е бил посетен от над 20 милиона души.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Единбург
61 EUR