Пътници на още 10 летища по света ще се проучват щателно от САЩ

1461
30.05.2015

Мерките за сигурност, касаещи пътниците, които желаят да летят до САЩ, най-вероятно ще се разширят. Или по-точно ще обхванат още летища в света. Поне такива са намеренията към момента на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

От там обмислят да разширят своите действия, свързани с предварителната проверка и одобряване на лицата, които искат да пътуват със самолет до Щатите. Това ще стане чрез разширяване на програмата за сигурност на министерството, към която ще бъдат включени допълнително още 10 летища в света, повечето от които са в Европа. Тези летища се намират в 9 държави.

За да се случи това, от Министерството на вътрешната сигурност на САЩ планират да започнат преговори с въпросните девет страни, които са Белгия, Испания, Великобритания, Норвегия, Холандия, Турция, Швеция, Япония и Доминиканската република.

Единствено от Великобритания в новия списък са включени две летища, това са аерогарата в Манчестър и летище Хийтроу в Лондон. Какво предвижда тази програма?

Разширяват превантивно мерките за сигурност на още летища по света, самолети от които летят до САЩ.

Американски митнически служители, които ще бъдат изпратени в тези страни, ще имат правото да решават дали дадени пътници, както и техният багаж, ще могат да бъдат допуснати да пътуват до Съединените щати. Според властите, основната цел на това е да се намалят големите опашки от хора, които се натрупват при влизане в страната за митнически проверки.

Самият министър на вътрешната сигурност на Съединените щати е на мнение, че това предварително одобрение е нещо, от което пътуващите не губят, а само печелят. Неговият основен аргумент в полза на тази програма е, че тя дава по-голяма сигурност на авиацията и на САЩ, а освен това по този начин се намалява времето за чакане, след като пътниците пристигнат на някои от най-натоварените американски летища.

Разширяват превантивно мерките за сигурност на още летища по света, самолети от които летят до САЩ.

Този план е приет с одобрение от браншовата организация, обединяваща авиокомпаниите в САЩ. Според данните на тази организация - "Еърлайнс фор Америка", авиолиниите в САЩ годишно генерират икономическа дейност за 1,5 трилиона долара.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Меминген
60 EUR