Пчели нападнаха самолет в Русия

2472
09.07.2015

Всеки, който е пътувал със самолет, поне веднъж се е замислял за всички рискове, които крие едно такова пътуване. Едва ли обаче сте си представяли, че самолетът би могъл да се превърне в обект на нападение от... пчели. Точно това се случи преди ден в Русия.

„Жертвата” е самолет на държавната руска авиокомпания, който бил нападнат от голям рояк пчели. Това се случило на летището във Внуково, когато огромен брой насекоми за изключително кратко време покрили цялото ляво крило на самолета и дори няколко от илюминаторите.

Самолетът, който станал обект на нападението от страна на мидоносните ципокрили трябвало да изпълни редовен полет от руската столица Москва до Санкт Петербург. Роякът извършил своето нападение непосредствено преди излитането, когато самолетът вече бил на пистата.

Роякът извършил своето нападение непосредствено преди излитането, когато самолетът вече бил на пистата. За радост, въпреки инцидента, никой от пътниците не е пострадал. Служителите на летище Внуково реагирали много бързо и професионално като успели да отстранят огромното множество пчели, без да има последствия за никого и без нито една от тях да попадне в салона на самолета.

Заради създалата се непредвидена ситуация, полетът се забавил, но само с няколко минути. По никакъв начин обаче не била затруднена или забавена работата на самото летище.

Роякът извършил своето нападение непосредствено преди излитането, когато самолетът вече бил на пистата. Веднага след като новината за това нападение от пчели се появи в информационния поток, започнаха и коментарите с евентуалните причини за това поведение на насекомите.

Според агрономи и пчелари, най-вероятно става дума за мигриращ рояк пчели, който се оказал на летището.

Тъй като обикновено тези насекоми са любители на спокойствието и тишината, самолетът се явил голям дразнител за тях, заради това, че е източник на силен шум.

Най-вероятно точно това е причината за проявеното от тях агресивно поведение.

Мигриращите рояци не са необичайно явление и се случва те да прелитат понякога до цели 10 километра. Интересното в случая е как пчелите са попаднали на едно от най-шумните места каквото е летището.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Будапеща
25 EUR