Приложение изчислява вероятността от катастрофа при полет със самолет

2579
25.02.2015

Аерофобията е един от често срещаните страхове. Според статистиката около 15 % от възрастните хора имат страх от летене със самолет или с друг летателен апарат. Повечето, които страдат от тази фобия се притесняват от това, че самолетът им може да претърпи инцидент и да падне.

Затова всичко, което би могло да ги успокои, е добре дошло да понесат по-леко полета, който им предстои.

Хубавото е, че в съвременния свят технологиите предлагат всякакви удобства и информация, с които да преодолеем много от притесненията си.

Едно от тези изобретения е приложението за мобилни телефони и таблети, което се нарича Am I Going Down?

Am I Going Down? има за цел да успокои пътниците, че има нищожна вероятност самолетът им да падне

Това приложение използва анализи на данни, с единствената цел да успокои хората, които се страхуват, че има твърде малка вероятност точно с техния полет и самолет да възникне проблем и той да падне.

Единственото, което се иска от потребителя е да въведе нужната информация за предстоящия полет, която ще му бъде изискана от приложението. Тя включва началната и крайната точка на пътуването, името на авиокомпанията, както и модела на самолета с който ще се осъществи полета. Веднага след това, приложението дава чакания отговор, в който е посочен какъв е приблизителният шанс този полет да приключи с катастрофа.

Ето и един пример. Ако пътувате по дестинацията от Сан Франциско за Далас с авиокомпания American Airlines със самолет модел Boeing 747-400, то вероятността за евентуален инцидент, изчислена от приложението е 1 : 4 593 011.

Приложението Am I Going Down? струва 99 цента и е налично за момента само за iOS. За да направи своите изчисления, приложението използва информация на няколко официални източника, като за сега е направило анализи на повече от 10 милиона маршрута в целия свят.

За да бъде максимално точно и достоверно изчислението на вероятностите, се използват и данни за предишни инциденти, включително наличие на жертви и техният брой.

Приложението е създадено от Ник Джоунс, който признава, че причината за него е съпругата му. Тя е от онази голяма част от населението на Земята, която изпитва страх от летене, а съпругът й имал желанието да й помогне да го преодолее.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Краков
149 EUR