Най-нелепите и кошмарни самолетни истории

3340
23.03.2015

Историята на самолетните полети познава случаи, при които пътници са били принудени да напуснат самолет заради облеклото си. Това се случило с жена, която трябвало да лети от Лас Вегас с компанията Southwest Airlines. Дамата обаче била помолена да напусне самолета, тъй като нейното деколте било твърде дълбоко. По-късно жената получила извинение от авиокомпанията и предложение за компенсация на загубите.

Подобна история може да разкаже и футболният играч Дершон Марман. Той трябвало да лети с US Airways, но бил арестуван на летището в Сан Франциско. Причината - мъжът бил отказал да си вдигне панталоните. По време на съдебния процес адвокатът на футболиста посочил, че същата авиокомпания е дала позволение на мъж на средна възраст да лети и то не веднъж, въпреки че бил облечен единствено по бельо и то дамско.

Ако сте алергични или капризни по отношение на храната, също може да бъдете свалени от самолета. Такова нещо е преживяла Джудит Левиатан, която се оплакала, че на нейния 11-годишен син Даниел била отказана възможност да се качи на борда на самолет на American Airlines. Това се случило, защото тя помолила екипажа да направи съобщение към останалите пътници, в което да ги призове да не ядат фъстъци, тъй като нейния син имал алергия към ядки. И понеже момчето нямало специален медицински серфикат, който му разрешава да лети, билетите на него и майка му били върнати, а те двамата - откарани в хотел.

Невероятни случки с пътници на борда на самолет

Отказ за допускане до самолет има и поради заболяване. Поне така твърдят Аршад Шербаз и Селина Бегун, според които туроператора Thomas Cook определил техния 11-годишен син, който бил болен от аутизъм, като “непригоден за летене”. По време на полет от Великобритания до Турция, синът им Мустафа се стресирал и в резултат започнал да удря вратата на тоалетната. Семейството не е допуснато да се качи на самолета по време на обратния полет до Англия, докато техният син не получи специално медицинско удостоверение от лекар.

Дете с аутизъм и родителите му били свалени от самолета

При друга нелепа история, самолет на American Airlines, който изпълнявал вътрешен полет, бил принуден да кацне аварийно. А причината била, че една от пътничките започнала по време на полета да пее с цяло гърло един от най-големите хитове на Whitney Houston - "I Will Always Love You". На борда бил федерален шериф, който успял да внесе ред и да сложи белезници на жената, като по този начин охладил ентусиазма й. Тя била свалена от самолета, тъй като нейното поведение смущавало и притеснявало останалите пътници и екипажа.

Кошмарни и нелепи самолетни истории

Понякога празниците и еуфорията покрай тях също може да са изнервящи. В навечерието на Коледа възникнал инцидент с пътник на компанията American Airlines. Мъжът се разгневил след като персоналът при проверката на гейта му пожелал "Весели Коледни празници". Пътникът реагирал остро и отговорил, че не всички хора празнуват Коледа и затова не иска да му отправят никакви пожелания за празника.

При качването му в самолета обаче, ситуацията се повторила след като стюардесата също му пожелала "Весела Коледа". Тогава мъжът изпаднал в дива ярост и започнал да се кара на всички. Въпреки опитите на екипажа да го успокои, мъжът не спрял и затова бил изведен учтиво от самолета, докато останалите пътници ръкопляскали одобрително.

Коледа на борда на самолет

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Хания
48 EUR