Най-доброто летище в света е Инчхон в Южна Корея

3684
18.02.2015

За десета поредна година международното летище Инчхон в Южна Корея, беше обявено за най-доброто в света. Класацията се прави ежегодно от Международния съвет на летищата /Airports Council International/.

Летище Инчхон е разположено на 70 км от столицата Сеул. Аеропортът е много натоварен, но независимо от това притежава изключително удобна и много функционална инфраструктура. Освен обичайните ресторанти, кафенета и магазини за всевъзможна безмитна търговия, на територията на летището има също площадки за игра на голф, салони за масаж, както и красиви зимни градини, а освен това летището е домакин на Музея на корейската култура.

Излишно е да казваме, че обслужването е абсолютно безупречно, което в допълнение с всички останали неща превръща престоя на това летище в наистина ярко и незабравимо изживяване. Поне така твърдят специалистите от Международния съвет на летищата.

Летище Инчеон се намира на 70 километра от Сеул и за 10-ти пореден път печели наградата Най-добро международно летище

Инчеон е сравнително ново летище, тъй като официално е отворило врати през 2001 година. Неговият годишен пътнически поток възлиза на над 39 милиона пътници. Летището е най-голямото в Южна Корея и обслужва полети на над 70 авиолинии.

Извън оценката на Международния съвет на летищата, подобна класация прави от години и лондонската консултантска агенция Скайтракс, като резултатите от нея се основават на потребителски номинации от над 110 страни. Тази класация също е изключително престижна.

Според нея, четири от най-добрите десет летища в света, се намират в Европа. Това са: Хийтроу в Лондон, летище Цюрих, летище Шипхол в Амстердам и летището в Мюнхен, което е на трето място в класацията.

Другите летища, които намират място в десетката на най-добрите в света са: международно летище Ванкувър, летището в Пекин, летище Ханеда в Токио, международното летище в Хонг Конг, летище Чанги в Сингапур и разбира се, летище Инчхон в Южна Корея.

В класацията на Скайтракс, първото място е отредено на летище Чанги в Сингапур, което е с годишен пътнически поток от над 46 милиона души. То представлява невероятна комбинация от условия, които имат за цел да направят пътуването на всеки човек спокойно и отморяващо.

За пътниците са на разположение зелени площи, открит басейн, както и пеперудена градина. Освен това, летището разполага с кино зали, спа центрове, както и 4-етажна пързалка.

Летище Чанги в Сингапур е първо в класацията на Скайтракс, през него годишно минават 46 милиона пътници

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Прага
36 EUR