Дестинациите на богатите, които имат частни самолети

2043
06.03.2015

Къде летят богатите хора, които имат собствени самолети? Ако и вие някога сте си задавали такъв въпрос, сега вече може да получите отговор, както го получих и аз.

Оказва се, че най-често богаташите, които притежават частни самолети летят до или от Ню Йорк. Най-популярната дестинация за тях обаче, е от Москва до Френската ривиера или обратно.

Всъщност данните показват, че седем от десетте най-чести маршрути, изпълнявани от частни самолети са или към или от Голямата ябълка. И ако най-вероятно причината за тези чести полети до американския мегаполис се крие в бизнеса, то най-популярният маршрут от Москва към Лазурния бряг по-вероятно е с цел развлечение и почивка.

Най-често богаташите, които притежават частни самолети летят до или от Ню Йорк

За да се направи класиране на полетите, са използвани данни от NetJets - филиал на Berkshire Hathaway. Докладът, който е подготвен на база получените данни показва, че около 60% от отчетения трафик на частни самолети, всъщност започва и приключва в САЩ. Най-често полетите са с посока Ню Йорк, Маями или Палм Бийч.

Най-често полетите на богатите са до Ню Йорк, Маями или Палм Бийч

След Щатите, по предпочитания на богаташите се нарежда Европа, където най-чести са частните полети със самолети по дестинациите Лондон, Южна Франция или Москва. Веднага след Европа се нарежда Близкият изток, който е трети в класацията. Ситуацията в Азия обаче може и да се промени много сериозно, ако се коригира законовата уредба и в Китай се намалят регулациите за частни чартъри. Тогава самолетният трафик в този регион със сигурност ще се увеличи и то много.

Маршрутът с най-бърз растеж е Ница – Ню Йорк

Анализът на данните показва ясно и какво е положението по отношение на ръста при някои маршрути в сравнение с други. Маршрутът с най-бърз растеж е този по направлението Ница-Ню Йорк, а веднага след него, малко неочаквано, е маршрутът Майкетия /Венецуела/ - Маями.

Според анализаторите, причината за големия брой полети между Ню Йорк и Южна Франция, не е случайна и всъщност е свързана с руските бизнесмени. Много на брой богати руснаци притежават имоти именно в Южна Франция и пътуват често от там до САЩ или до Лондон по бизнес дела.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Сицилия, Катания
27 EUR