Как можем да преборим гаденето по време на полет?

2725
30.05.2015

Ако сте от късметлиите, на които полетът със самолет по никакъв начин не предизвиква гадене, то вие сте щастливци и със сигурност пътуването Ви е приятно. Ако обаче сте от онази част, която трепери при мисълта за излитането и кацането, защото то е свързано с прилошаване и гадене, знаете добре колко неприятно е това чувство и как то съсипва желанието за пътуване.

Много хора имат този проблем – гадене по време на пътуване, и не става дума само за полет, а също така за пътуване с автомобил, автобус или по вода. При някои усещанията са по-силни, при други по-слаби, но при всеки случай, неразположението Ви кара да се чувствате зле.

Добрата новина е, че освен различните лекарства, които са измислени, за да ви предпазват от гадене и повръщане по време на път, учени са изобретили и един аксесоар, който обещават, че ще пребори гаденето в самолета.

Става дума за специални очила, които са иновативни и са предназначени изцяло за хората, които изпитват дискомфорт по време на полет със самолет.

Специални очила, предназначени изцяло за хората, които изпитват дискомфорт по време на полет със самолет.

Симптомите на гадене в самолет, се предизвикват от едно противоречие, което преживява организма ни. Противоречието е между мозъка ни и сигналите, които достигат до вътрешното ухо, което оказва влияние върху равновесието в човешкото тяло.

Когато пътувате в самолет, вие сте седнали и гледате облегалката на седалката пред вас. При тази ситуация очите ви подават сигнал до мозъка за неподвижност, но в същото време вътрешното ухо усеща движението в самолета и от там се създава голямо вътрешно противоречие в организма, което води до прилошаване и гадене.

Технолози от една лондонска фирма, наречена "Flow IFE" са на мнение, че биха могли да се справят с този проблем и то само с помощта на очила. Те са много специални, защото могат да създават една виртуална реалност на пътника, който ги използва. Очилата прожектират такъв образ на хоризонта, който се променя и реагира съобразно движението и вибрациите на самолета. По този начин се осигурява единство на сетивата и покой на организма, а това решава проблема с гаденето.

Очилата все още не са пуснати на пазара, но това предстои да се случи скоро. Очаква се тяхната цена да бъде около 700 евро.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Берлин
48 EUR