Как и откъде да си купите по-евтин самолетен билет?

8306
16.06.2015

Все по-често в нашето глобално общество се налага да летим със самолети и да си купуваме билети от интернет сайтове. Ако сте от хората, които го правят, със сигурност ще Ви бъде полезно да научите, че има един трик благодарение на който бихте могли да си купувате малко по-евтини самолетни билети.

Този простичък, но в същото време безценен трик, може да ви спести от няколко десетки до няколко стотици долара. Звучи почти невероятно, но е факт, който е подкрепен с доказателства в американския сайт Maphappy.org.

Къде е всъщност разковничето? Оказва се, че цената на самолетните билети зависи до голяма степен от едно много важно условие – откъде ги купуваш. Ето един прост пример – ако вашият компютър е с локация извън страната, в която се намирате в момента, или пък някой Ваш приятел направи проверка за цената на искания полет от друга държава, или още по-просто – ако обозначите за място на продажба на билета друг град и държава, различни от Вашата, то може да се окаже, че билет за един и същ полет, може да Ви струва много по-евтино, респективно много по-скъпо.

Оказва се, че цената на самолетните билети зависи до голяма степен от едно много важно условие – откъде ги купуваш. Самият автор на този трик, който го е описал в своя материал за Maphappy.org обяснява, че поради неразбираеми за него причини, винаги, когато се е опитвал да резервира вътрешен полет в друга страна, но намирайки се в САЩ, цените на билетите са много високи. При едно от пътуванията си в Банкок, той направил случайно откритието, че същият полет, който бил гледал в САЩ с цена на билета от 300 долара, в Банкок струва само 30 долара!!!

Необяснимо поевтиняване имало и при много други полети. Причината за това странно явление всъщност е само една, при това много проста – важно е мястото на продажба на билета, т.е. къде се извършва транзакцията на дребно. Точно местоположението на тази транзакция може да повлияе изключително много на цената на билета за избрания от Вас полет.

Оказва се, че цената на самолетните билети зависи до голяма степен от едно много важно условие – откъде ги купуваш. След като започнал да внимава за този важен факт, мъжът успял да си купи билет за дестинацията Ню Йорк - Колумбия за сумата от 371, вместо за над 500 долара. Според запознати, сайтът, който е най-ефективен в откриването на евтини самолетни билети си остава SkyScanner за САЩ, а за България - check.bg!

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Гданск
57 EUR