След DHL и Amazon започват доставки с дронове

2384
21.03.2015

Представяли ли сте си по какъв начин ще бъдат доставяни нашите поръчки, направени през интернет в бъдещето? Човешката фантазия понякога е безгранична, но хубавото е, че технологиите са вече дотолкова развити, че биха могли да настигнат и най-смелите ни мечти.

Ето и един пример в тази посока – поръчки, направени чрез Amazon вече ще могат да се доставят с помощта на дронове. Роботизираните безпилотни летателни машини вече се използват доста масово с различни цели. Но опцията да са новите пощенски гълъби е революционна!

Амбициите на компанията за доставка на поръчки с помощта на дронове датират още от миналата година, но едва сега, от Федералната авиационна администрация (FAA) в САЩ дадоха своето разрешение компанията да започне експериментални доставки, които да се осъществяват от дронове.

Поръчки, направени чрез Amazon вече ще могат да се доставят с помощта на дронове

Засега, интернет гигантът има правото да използва тези безпилотни летателни машини само през светлата част от денонощието. Друго изискване е те да се ползват при максимална височина от 122 метра, както и при напълно ясно време.

Има и още изисквания от страна на администрацията, а именно – в опитите да участват пилоти, които имат през цялото време да имат визуална връзка с безпилотните машини. Лицензът отпуснат на компанията е експериментален и в неговите рамки Amazon е длъжна да предоставя на FAA месечни летателни данни. В тях трябва да са описани броят на полетите, работното време на пилотите, възникнали проблеми с работата на хардуера или софтуера, отчетени отклонения от инструкциите на диспечърите или пък регистрирана загуба на комуникация с дроновете. Въпреки че правилата, при които е дадено това разрешение са доста строги, новината е чудесна за Amazonи и може да даде началото на цяла флота от летящи куриери.

Amazon има правото да използва тези безпилотните самолети само през светлата част от денонощието

Това не е първият случай, при който безпилотни самолети тип дронове се използват за доставка на пратки. През миналата година стартира проект на Deutsche Post DHL, чрез който дронове доставят лекарства и други необходими материали до немския остров Юст, който се намира в Северно море. Това бе първият по рода си проект в Европа, при който се извършват доставки чрез автономни летателни апарати.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Будапеща
44 EUR