Дизайнерът на Междузвездни войни представи футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

4709
20.04.2015

Дизайнерът на Star Wars Стивън Чанг споделя своите предвиждания за бъдещето на авиацията, в което като щурмоваци ще летим на свръхзвукови самолети, които дори няма да имат нужда от пилот.

Разработките на Чанг впечатляват с невероятен футуристичен дизайн. Талантливият дизайнер предлага няколко различни варианта на летателни средства: от свръхзвукови самолети до спасителни хеликоптери.

Прогнозите му включват самолети, които ще се движат със скорост пет пъти по-висока от скоростта на звука и ще бъдат управлявани от пилоти от земята, хеликоптери със спускащи се ски, пригодени за кацане в арктически условия.

Чанг е работил в Lucas Arts в продължение на седем години и е създателят на един от космическите кораби за франчайз видео игрите.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Според Чанг бъдещето на авиацията за пътническо пътуване ще изглежда невероятно. Създателят на концепцията Flying Wing, развихря въображението си за живота, базирайки се на изследванията на НАСА и американските военни разработки.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Дизайнерът прогнозира развитието на органично въздухоплавателно средство, превозващо между 250 и 300 пътници в небето. Разработката на Чанг – самолетът Flying Wing, предвижда самолетите да не бъдат управлявани от пилот на самолета, а от администратори на земята или от система за автоматичен контрол. Невероятният самолет ще бъде в състояние да открива и усеща всичко: от температурата навън до въздушната скорост.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

"Мисля, че самолетите ще станат по-органични в бъдеще", споделя Чанг пред Си Ен Ен.

Ако се вгледате в развитието на нещата, първоначално те са били наистина недодялани, но с течение на времето проектите стават все по-естествени и ергономични. Въпреки че дизайнерът няма инженерно образование, виденията му идват от реални примери на най-новите постижения и от страстта му към авиацията.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Въз основа на разработки на НАСА, дизайнерът предполага, че конструкцията на въздухоплавателните средства ще се отличава с иновативна технология на промяна на формата на крилете на самолета, самолетите ще бъдат с органични прозорци и обвивката им ще може да усеща температурата и скоростта на въздуха. Проектите на Чанг включват въздухоплавателно средство, което може да бъде използвано като хеликоптер или самолет, чрез добавянето на ротационно-витлови двигатели по крилата.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Чанг също така смята, че ще има промяна в метода на излитане, като някои самолети ще се отлепват от земята и ще кацат вертикално. Тези самолети могат да бъдат използвани за мисии за търсене и спасяване, подобно на хеликоптери, или за кацане в градските пейзажи на върха на небостъргачите.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Разработчикът бил вдъхновен от използвания в американската армия V-22 Osprey, с функцията да бъде в състояние да променя вида и функционалността си между хеликоптер и самолет с въртящи витлови двигатели по крилата. Допълнително футуристичните въздушни машини ще могат да включват прикачени ски или водни понтони за кацане в морето или в арктическите райони.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Супер самолетите на бъдещето ще бъде в състояние да пътуват пет пъти по-бързо от скоростта на звука, постижение, което The Wave Rider на Boeing X-51 е успял да развие в небето. Чанг прогнозира това постижение да стане норма за бъдещата авиация. Безпилотният Wave Rider успял да развие пет пъти скоростта на звука за точно 143 секунди.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Чанг също така си представял самолети със свръхзвуково горене (със свръхзвукови изгарящи правопоточни двигатели с дозвуково горене), които ще навлязат в експлоатация. Дизайнерът предполага, че неговият турбореактивен джет няма да има големи продажби на пазара, и дори могат да са още по-малки, отколкото бяха продажбите на Concord преди години.

Футуристичният джет на Чанг ще превозва между 30 и 40 пътници и традиционния пилот ще бъде заменен от автоматизирано управление. Прозорците на високотехнологичната въздушна машина ще бъдат разположени в горната част на самолета, вместо върху страните.

Футуристични безпилотни свръхзвукови самолети

Невероятната възможност, която джетът със свръхзвуково горене може да предложи на пътниците, е да закусят в Ню Йорк и да обядват в Токио в рамките на същия ден. Леки като перце, самолетите ще бъдат направени само от въглеродни влакна с ниско тегло, ще бъдат еднотипни и ще заменят популярния в днешни времена Боинг 737. Самолетът на бъдещето ще бъде по-лек от днешните модели, направени от супер-тежък карбон.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Малага
80 EUR