Акробатика върху крилото на летящ самолет

3823
19.02.2015

За да стоиш прикрепен към крилото на Boeing Stearman biplane от 40-те години на миналия век, докато самолетът смело пори небето, се изисква не смелост, а изключително голяма смелост и авантюристичен дух.

Смелите момичета, които харесват да демонстрират своята смелост и възможности във въздухаКрасивата дългокоса фея Дениъл Хъджис е двадесет и шест годишна и е една от небесните майсторки на акробатичната формация AeroSuperBatics' Breitling Wing Walkers.

В екипа участват още пет красиви небесни ангели със смели сърца.

Момичетата прекарват цели месеци на летището от времето на Първата световна война в Глостършир, работейки над трудни преобръщания и стойки на ръце, изпълнявани на 300 метра над земята.

Всяка година само в Обединеното кралство, тези реещи се в небето каскади се гледат от 6 милиона зрители. Групата прави своите небесни представления на концерти, въздушни шоута и дори сватби.

Историята на ходенето върху крилото на летящ самолет датира от 20-те години на миналия век. След Първата световна война, американците имали излишък на самолети.

Въздушна акробатика на крилата на летящи самолети

Войниците, които летели на машините имали възможността да купят самолет на най-изгодна цена, с цел "barnstorming" (бел.ред. "да щурмуват плевнята"). Това е била първата значима форма на гражданското въздухоплаване.

Пилотите демонстрирали своите каскади, за да привлекат вниманието на хората. След това приземявали самолета в полето, собственост на някой земеделски производител и поставяли табела с оферта за екскурзия със самолет. Често прекарали нощта в плевнята на фермера.

Летящите ангели и днес събират хиляди зрители на своите атракционни програмиМалко по-късно, когато публиката се очегчила от платените полети, се появила нова атракция - крайно различна. Разходката на млади дами по крилото на ниско летящ самолет и то... по време на полет. Новата идея отново започнала да привлича клиенти.

С времето ходенето по крило на самолет се превърнало в спорт, който събирал зрители. Конкуренцията била голяма и тези, които се осмелявали да практикуват този спорт, правели все повече и по-опасни революции във въздуха.

Изпълнения като стойки, спортна стрелба, и дори игра на тенис на крилата на самолета, се извършвали без въжета или колани, но обикновено акробатите били дискретно закрепени с краката си към крилото.

Първата жена, практикувала небесна акробатика - Етел ДеърКатастрофите, за жалост били често явление.

През 30-те години на 20 век смъртта на Етел Деър, първата небесна акробатка, която по време на фаталния полет прескочила от един самолет на друг, довела до забрана за ходене по открити платформи, на надморска височина над 1500 фута (около 450 метра).

На практика това означавало края на шоуто с участието на зрителите.

Към днешна дата формацията Aero Super Batics Breitling Wing Walkers има участия в Европа, Китай и Обединените арабски емирства.

Групата е била поканена дори да изпълни свое авиошоу пред кралското семейство в Дубай.

Оставяйки настрани комерсиалното, небесните ангели са едно невероятно зрелище, което си струва да се посети поне веднъж в живота. Всички, наблюдавали шоуто са категорични, че ще препоръчат атракцията на свои приятели.

На всички разказват за невероятните пластични изпълнения високо в небето и то на открито.

Очите е задължително да се насладят поне веднъж в живота на прелестните създания, които безстрашно се реят като волни птици,  доказвайки колко силен е човешкият дух и поривът да се усети свободата!

 

 

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Аликанте
110 EUR