Искате да станете пилот на самолет - авиобазата до Силистра предлага курсове за любители

6765
31.01.2015

Всеки от Вас, читателите на check.bg като малък е мечтал да полети със самолет.

Ако детското Ви желание все още не е осъществено, елате в района на Силистра.

Само на броени километри от крайдунавския град ще откриете авиобаза, която предлага и туристически услуги. Центърът за подготовка на бъдещи любители-пилоти се намира само на 1 километър южно от разклона за селата Кайнарджа и Войново.

Ръководителят на базата Стоян Георгиев твърди, че след като дейността на полигона отново е била възстановена, се е открила възможност и за обучението на изцяло нови авиокадри за нуждите не само на родното въздухоплаване.

Любителите-пилоти се обучават на полигона край Силистра в рамките на един месец до половин година, твърди управителят Стоян ГеоргиевПолигонът наскоро получи лиценз от ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" за обучение на любители и професионални пилоти.

Авиокурсът за инструктори-пилоти няма аналог у нас.

Любителите-пилоти се обучават в рамките на един месец до половин година. Подготовката за професионалните пилоти може да продължи и 3 години.

За кандидатите не е нужна никаква предварителна подготовка, достатъчно е да са завършили поне средно образование. Важно е да имат минимални познания по аеродинамика и обща физика.

Машините в авиобазата са модел тип "Чесна"Задължителен е медицинският преглед преди старта на курса. Процесът е следният: теория, летателно обучение и за финал - изпити.

След завършване на курса бъдещите пилоти могат да управляват всякакви самолети, без военни. С нескрита гордост Георгиев казва, че повече от 80% от завършилите авиационния учебен център вече летят в пилотските кабини на пътнически лайнери, а някои от тях дори са и капитани.

Машините в авиобазата са модел тип "Чесна". Това е и марката, която е създала най-разпространените едномоторни самолети в целия свят.

Единственият проблем е, че след като завършат курсистите нямат гарантирана работа. За щастие, обаче по-голяма част от тях успяват успешно да се реализират и то у нас, въпреки че са конкурентноспособни след летателното обучение и на международния пазар, категоричен е Стоян Георгиев.

Ако пък не искате да се обучавате за пилот или предложението на авиобазата край Силистра не е приоритет на този етап от живота Ви, на полигона може да практикувате парашутни скокове с 12-местен АН-2.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Билунд
28 EUR