Елегантност, сексапил и мистицизъм в униформите на стюардесите

11712
20.11.2014

Заглеждали ли сте се детайлно в униформите на стюардесите? Ако сте пътували с различни авиокомпании може да направите съпоставка и дори собствена класация на стила и елегантността на обслужващия Ви на борда екип. Ако пък въобще не сте пътували със самолет ние ще Ви покажем най-атрактивните и стилни костюми на бордния екипаж! Със сигурност задълженията на стюардите и стюардесите не се ограничават до сервирането на напитки и сандвичи по време на полет. Екипът, който работи за комфорта на пасажерите е и т.нар. "лице на страната", от която е авиокомпанията. Предлагаме Ви едни от най-изисканите и нестандартни униформи на стюардеси, събрани от целия свят.

Drukair Royal Bhutan Airlines, Бутан - Съвсем спокойно може да преведете названието на водещия въздушен авиопревозвач на южноазиатската държава Бутан като „Дракон”. Страната на Бога на гръмотевиците е решила елегантния вид на своите стюардеси в традиционните костюми - ризи тего и  дълги поли кира в еднакъв десен.

Drukair Royal Bhutan Airlines Stewardess

Lufthansa, Германия - Синьото и бялото са основните баварски цветове, а синьото и жълтото са запазената марка - корпоративните цветове на тази германска авиокомпания. Най-атрактивно е да се пътува с този авиопревозвач по време на култовия за страната Октоберфест. Когато биреният фестивал е в своя разгар стюардесите на почти всички полети на превозвача са облечени в традиционните баварски носии, наречени дирндл. Съчетанието е светлосини поли и корсети, жълта престилка и бяла блуза.

Stwewardess Lufthansa Octoberfest

Stwewardess Lufthansa Octoberfest

Освежени от гледката и докато поемат халби бира от ръцете на пременено по този начин момиче пътниците в първа класа вече са наясно, че традиционният немски празник е стартирал още с отделянето на самолета от пистата.

Stwewardess Lufthansa Octoberfest

Gulf Air, Бахрейн - Интересното при униформите на тези красиви дами е, че пътниците са свикнали обикновено да ги виждат със светлосини шалове. Малка подробност е, че националният авиопревозвач на островното кралство е основният спонсор на Голямата награда на Бахрейн. Това е кръг от Формула 1. По време на състезанията стюардесите са пременени с карирани шалове, които им стоят също толкова елегантно.

Stewardess Gulf Air

Stewardess Gulf Air

Korean Air, Южна Корея - Корифеят в световния дизайн Джанфранко Фере е автор на облеклото на дамите, които Ви посрещат на борда на корейските авиолинии. Усещате ли ефирния полъх, когато общувате с красивите жени, пременени в кремаво и светъл тюркоаз? Май се отнесохте доста? ;-) Всъщност, стилът е решен концептуално - салонът за първа класа на този превозвач е в морски цветове, а самите самолети в аквамарин и сребро.

Korean Air Stewardess

Korean Air Stewardess

Korean Air Stewardess

Emirates, ОАЕ - Една от най-луксозните и безкомпромисни с качеството на предлаганите услуги авиокомпании е безупречна и когато става въпрос за осанката, подчертана от униформите на стюардесите. Същински еталон за естетическо съвършенство е дрес кодът на винаги усмихнатите момичета на борда на авиокомпания Emirates от Обединените арабски емирства. Взискателност има във всичко - дори и завършекът на елегантната униформа - яркото червило на устните.

Emirates Crew

Emirates Crew

Emirates Stewardess

Air Serbia, Сърбия - Момичетата на борда на бившите Югославски авиолинии имат стилен кок. Със сигурност стюардесите можеха да изглеждат и още по-строги, ако не беше широката им усмивка и синьото шалче, освежено със запазения знак на авиокомпанията. Мекият  текстилен акцент около вратовете на елегантните дами е стилизиран в доста сложен, но ефектно изглеждащ възел. Актуалните костюми на Air Serbia, завършени със закачливи шапки, са по сръбски дипломатични, но и загадъчно ориенталски, заради влиянието на Etihad Airways, които притежават 49% от авиокомпанията.

Air Serbia Stewardess

Air Serbia Stewardess

Air India, Индия - За дамите, които обслужват пътниците на борда на самолетите, собственост на Air India има два вида униформи. Стюардесите от международните линии са в работни костюми с типично европейска кройка. От индийския национален моден институт са заложили на сари. Един от националните символи на страната е униформата на индийските авиолинии, главно по вътрешните маршрути.

Air India Stewardess

Lao Airlines, Лаос - Стройни момичета с високо вдигнати коси ще Ви посрещнат на борда на лаоските авиолинии. Те са облечени в типични ярки национални рокли. Откритите рамена на униформите подчертават не само женствеността на дамите, които обслужват пътническия салон, но и привлекателността на тази малка авиокомпания. Що се отнася до безопасността, обаче Lao Airlines предлага скромни в това отношение показатели.

Lao Airlines Stewardess

Virgin Atlantic, Великобритания - Гранд дамата в съвременния моден свят Вивиан Уестууд е авторът на всички облекла на стюардите, пилотите и стюардесите на авиокомпанията Virgin Atlantic, управлявана от Ричард Брансън. Запазен е знаковият червен цвят, който отличава Virgin Atlantic от останалите въздушни превозвачи. Към това Уестууд е добавила и щипка мода от 40-те години на миналия век. За дамите в униформи на борда дизайнерът е отсякъл: сака с високи яки и двойно закопчаване, поли по тялото тип "молив" и високи токчета. Стюардите са решени в тъмночервени костюми от три части, оксфордски обувки и алени вратовръзки. Така 73-годишната Vivienne Westwood е задоволила ексцентричните прищевки на собственика на Virgin Atlantic с умело съчетание на ретро и пънк. Лаконична както винаги, самата Уестууд заяви, че вдъхновението й за униформите е дошло от мистицизма на поредното пътешествие във времето.

Vivienne Westwoods Virgin Atlantic

Стюардесите на Virgin често попадат в класации за най-стилен екипаж на борда сред всички авиокомпании. Ето още едно от бившите им превъплъщения:

Virgin Atlantic Cabin Crew

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

1
LYP
05.01.2017 14:53:23
Korean Air - simply the best!!!

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Варшава
125 EUR