10 истини, които авиокомпаниите ще Ви спестят по време на полет

1931
18.12.2014

Има ситуации и събития от живота, които всеки от нас пази само за себе си. Така е и с авиокомпаниите.

В желанието си да привлекат повече клиенти въздушните оператори спестяват определени факти, за които на пасажерите умишлено не се споменава абсолютно нищо. Причините при всеки авиопревозвач са различни.

Неказваните истини, които ще прочетете сега, със сигурност няма да обърнат историята на пътническата авиация с главата надолу. Убедени сме, че няма да предизвикат сътресения и в личния живот на всеки, който предпочита да лети със самолет.

Целта ни е да разширим представите Ви за това какво може да очаквате и какво да изисквате по време на полет.

Тайните на авиокомпаниите1. Не си мислете, че ако сте избрали да летите с някоя от най-известните и големи авиокомпании в света ще Ви бъде гарантирано, че капитан на самолета ще е опитен пилот.

2. На капитана на пътническия лайнер са делегирани, в общи линии безгранични права. Пилотът има правомощията да Ви арестува, да Ви санкционира и дори да постави подписа си под завещанието на пътник, който умира на борда на самолета.

3. След дълъг презоекански полет всички възглавници и одеяла се прибират в раклите на борда. Завивките се перат в изключително редки случаи.

4. Съображения за сигурност предполагат при заета тоалетна вратата към нужника на борда да може да се отваря отвън. Това няма как да го знаете или да го видите, защото ключалката е умело замаскирана под табелата "Пушенето забранено".

5. Умишлено пилотите приземяват самолета твърдо, когато времето навън е лошо. Така капитаните на полета осигуряват доста по-добро сцепление между пистата и колесниците.

6. Обслужващият персонал на борда - стюарди и стюардеси не получават допълнителен бонус за обслужването, които Ви предлагат. Но ако им оставите бакшиш за благодарност, има голяма вероятност да пиете, без да плащате до самия край на полета.

7. Нито една авиокомпания няма да сподели с пътниците си, че превозват на борда на самолета органи за трансплантация или човешки тленни останки. На редица вътрешни полети в САЩ, обаче това се случва и то доста често.

8. Чудите се защо на повечето седалки на борда, дори на чисто нови самолети все още има пепелници, при все, че в пътническия салон пушенето е абсолютно забранено. Веднага споделяме с Вас каква е логиката на авиоконструкторите - ако все пак некоректен или пристрастен пътник реши да запали цигара на борда, трябва да има къде да тръска пепелта...

Тайните на авиокомпаниите9. Колкото по-стар е самолетът, толкова резервоарите за питейна вода са по-мръсни. Причината е, че обикновено диспенсерите за живителната течност се пропуска да се почистят. Ето защо Ви съветваме да не си поръчвате чай или кафе на борда. Заложете на бутилирана вода.

10. Сигурно сте обикаляли големи магазини като Икеа или Комо, например. Чудели сте се как служителите стигат бързо от сектора за килими до домашните потреби. Правят го с кратки пътища и замаскирани врати, които остават тайни и са забранени за клиентите. Така е и на терминалите на всяко летище, където има т.нар. "шорткъти". През тях бордният екипаж съвсем спокойно може да се озове навсякъде, без да минава покрай опашките от чакащи хора.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Лисабон
100 EUR