Нова ниша в туризма набира скорост - обиколка на света със самолет

2775
06.01.2015

Нов нишов пазар набира все повече привърженици в световен мащаб. Все повече младежи желаят да обиколят земното кълбо на борда на самолет и трескаво търсят в интернет безбожно евтини самолетни билети.

Астронавтите обикалят бързо света - правят го за не повече от час и половина. За всички останали, обаче летенето със самолет от единия до другия край на земята коства средства и време.

Част от ентусиастите предприемат двуседмичен самолетен воаяж с 4 спирки по пътя. Други пък попадат на пакетни пътувания с нискотарифни авиокомпании за период от  близо година с поне десет спирки. Има хора, които пътуват с незначителен багаж, съществуват и такива, които не тръгват на дълъг път с по-малко от два куфара. Питате си какво е общото между тях ли? Отговорът е един - неутолимата жажда за пътувания и незабравими приключения.

Ръст в туризма отбелязват туроператорите по целия свят за сегмент като околосветските полети. И докато хората от скандинавските европейски държави търсят слънцето в дестинации като Виетнам и Тайланд, то хората от Азия, например, прегръщат с удоволствие идеята за незабравима почивка в големите столици на стария континент - Рим, Париж, Лондон или Берлин, а защо не и да се спускат по белите писти на Алпите.

Ръст в туризма отбелязват туроператорите по целия свят за сегмент като околосветските полети. На този етап предимно хората от 18 до 35 години предпочитат този тип забавление и създаване на нови социални контакти. Желанието им е да похарчат колкото се може по-малко пари, затова насочват търсенето си към low cost операторите, твърди Зибиле Цойх от Асоциацията на туристическия бизнес в Германия.

Част от младежите правят комбинация между полезното - сезонна работа - с приятното - обиколка на ключови места в близките държави. В България този сценарий е познат и много модерен през последните години. Студенти успешно трупат добри пари като сервитьори в САЩ, а последния месец от визата си оползотворяват в харчене на припечеленото с вътрешните полети на Delta Air Airines. Тази прогресивна тенденция профилираха част от работата на туроператорите, които отвориха сектор за студентски пътувания с цел работа и туризъм.

При финансова възможност агенциите предлагат и предложения лукс за околосветски полети.При финансова възможност агенциите предлагат и предложения лукс за околосветски полети. Едно предложение от агенция Windrose - срещу 33 000 евро получавате 28-дневен самолетен тур. Обиколката покрива 9 маршрута, сред които Великденските острови в Тихия океан, Бали, Бора Бора и Хаити. В сумата, която ще платите е включен личен гид, шофьор и пътуване в бизнес класата на самолетите.

Има и още предложения във високия сегмент - пътуванията "a la cart". С тях пътникът се настанява в луксозен хотел край океана на Сейшелските острови или на Хавай, а вечерята е под звездите в далечна Намибия с пътнически полет. Изводът е недалеч от логиката - клиентът винаги е цар, когато разполага с достатъчно пари, за да избира кога, как и къде да лети около света.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Милано
110 EUR