Скандално решение спря самолет на Korean Air точно преди да излети

2699
09.12.2014

Дъщерята на собственика на корейските авиолинии успяла да спре самолет на авиокомпанията, който се готвел да излети и го върнала в начална позиция предава Франс прес.

Госпожа Чо Хуин-Ах, която е и CEO на авиокомпания Кориън Еър /Korean Air/, поискала незабавно да бъде сменен главният стюард на полета и то в момент, когато машината вече рулирала към отсечката за излитане.

Скандализираната Чо Хуин-Ах се потресла от зле сервиран аперитив. Тя не си спомняла да е поръчвала донесените й орехи от макадамия. На всичкото отгоре, ядките били в оригиналното пликче от опаковката, а не сервирани в купичка.

Неуважителното поведението на отговорния стюард тя окачествила като незачитане на правилата за обслужване на пасажери на борда, от което би могло да произтече евентуална заплаха за сигурността на 250-те пътници на борда.

Разгневената Чо Хуин-Ах наредила самолетът да се върне обратно на летищния терминал и главният стюард да бъде заменен незабавно. След нелепата случка машината на корейската авиокопания успяла да пристигне със закъснение от 11 минути до крайната си дестинация в САЩ - Ню Йорк. Данните са от официалната полетна информация.

Транспортният министър на южнокорейската република е наредил незабавно разследване на обстоятелствата по случая. Човек от държавната институция, пожелал анонимност, определи поведението на г-жа Чо Хуин-Ах като скандално и "абсолютно недопустимо".

Пресата в страната също осъди остро реакцията на изпълнителния президент на авиокомпанията и излезе с призиви за нейното публично извинение.

В крайна сметка ръководството на авиокомпания Кориън Еър /Korean Air/ поднасе своите извинения за причиненото неудобство на всички засегнати от случая пътници. Ръководството окачестви решението на г-жа Чо Хуин-Ах да забрани излитането на самолета и да смени шефа на стюардите като "крайно".

"Този случай не налага прилагането на подобни спешни мерки", се посочва в официалното изявление на авиокомпанията.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Манчестър
58 EUR