Свалиха жена и 30-килограмовата й свиня от борда на самолет

2055
02.12.2014

Странният случай на една жена и нейната „емоционална подкрепа“. Така може да бъде озаглавен един напълно реален случай, разиграл се на борда на самолет на авиокомпания US Airways. До скандал и изгонване от пътническия салон на дама от Кънектикът и прасето й се стигнало, след като всеядното животно започнало да досажда на част от пътниците.

Собственичката на свинята, е получила разрешение да качи любимеца си на борда под прелог, че е „животно за емоционална подкрепа“. Транспортният департамент на щата Кънектикът е издал указания за превоза на едри животни в пътническия салон по тази клауза, но в правомощията на наземния и бордния екипаж било да преценят кое животно изпълнява ролята на "емоционален отдушник" и кое - не.

Част от пасажерите, които станали свидетели на емоционалния пристъп на свинята споделиха, че стопанката й била свалена от борда, след като животното се развилняло. Други пътници, пък помислили първоначално, че на жената е било позволено да качи на борда просто „по-голяма чанта“ от допустимия багаж на борда. Учудването, примесено с уплаха дошло в момент, в който „чантата“ започнала да обикаля между седалките. Ходещият багаж буквално търсил внимание от клиентите на авиокомпания US Airways, което стресирало голяма част от пътниците.

Оказва се, че „проблем“ имало не само с животинските навици, но и с хигиената на свинята. Освен че миризмата, която се носела от нея биля неприятна, търпението на пасажерите преляло, когато прасето се изходило на пътеката.

В САЩ популярността на т.нар. „животни за емоционална подкрепа“ расте главоломно, а собствениците им ги ползват за успокоителна терапия. Маймунки, котки и понита се квалифицират като животни за "емоционална подкрепа" от специален федерален закон, приет през 2012 г. За хората, които имат алергия към котки и кучета прасетата, очевидно са доста по-добър вариант. Най-малко защото не причиняват на собствениците си подобни неудобства, изискващи дълъг прием на антихистаминови препарати.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Лисабон
100 EUR