ВЕРСИЯ: Самолетът на AirAsia най-вероятно е на дъното на Яванско море

2108
29.12.2014

Водеща версия за изчезването на малайзийския самолет на low cost авиокомпанията AirAsia изнесоха от Службата за спасителни операции в Индонезия. Според експертите полет QZ 8501 е потънал в Яванско море. Шефът на спасителната служба Бамбанг Соелистьо заяви, че основната хипотеза е базирана на събраната до момента информация. Соелистьо направи уговорката пред журналисти, че това първоначално впечатление би могло да претърпи развитие, особено след като излезе окончателният анализ за издирвателните работи.

Южна Корея и Австралия също се включиха в търсенето на пътническия лайнер, на чийто борд са пътували 155 души и 7-членен екипаж. От военното министерство в Канбера оповестиха, че бойния самолет АР-3С "Орион" вече е в района на издирвателните дейности. От официален Сеул казаха, че до ден Южна Корея ще изпрати своя военнотранспортна въздушна машина, за да търси отломки от полет QZ 8501. Забавянето на помощта идва, тъй като текат преговори с държавите, чиито въздушни пространства ще прекоси летателният апарат на южнокорейските ВВС.

ВЕРСИЯ: Самолетът на AirAsia най-вероятно е на дъното на Яванско мореОт Сингапур участват в мисията по издирването с два кораба на местните военноморски сили, както и със самолет С-130 "Херкулес". Малайзия е изпратила военнотранспортен самолет и три кораба за издирването на лайнера на AirAsia. Цялата операция е под ръководството на Индонезия. Причина Джакарта да поеме акцията в свои ръце е, че връзката с лайнера е изчезнала, докато самолетът е летял във въздушния й сектор на отговорност. Четири военни кораба, седем самолета и шест изследователски плавателни съда е флотилията на Индонезия, включена в издирването на полет QZ 8501. Спасителните усилия са концентрирани северно и източно от остров Белитунг в Яванско море.

Контактът с авиолайнера е прекъснал около о.Борнео точно 42 мин. след излитането на машината от летището на град Сурабая.Контактът с авиолайнера е прекъснал около о.Борнео точно 42 мин. след излитането на машината от летището на град Сурабая.

Истинско чудо е спасило живота на 10-членно семейство, което е закъсняло за полета на фаталния самолет за Сингапур. Бащата на голямата фамилия Ари Путро Канехо в емоционална изповед пред вестник Sydney Morning Herald, заяви, че никой от авиопревозвача не го е уведомил нито по телефон, нито по електронната поща за изтеглянето на часа на излитане на лайнера - в 5.20 ч. местно време. Щастливото семейство въпреки това пристигнало на летищния терминал навреме, минути преди самолетът да излети от пистата. След като от AirAsia предложили други полет на голямото семейство, родствениците не влезли в лют спор с обслужващия персонал на нискотарифния авиопревозвач. Чудо спаси живота на 10-членно семейство, което е закъсняло за полета на фаталния самолет за Сингапур.Докато чакали новия си полет, до тях дошъл представител на low cost авиокомпанията, за да им съобщи трагичната новина с думите: “Това е най-големият подарък за Коледа, който някога от семейството Ви е получавал. Разбил се е самолетът, с който трябваше да летите”. Пасажерите останали в шок от неприятната информация, но щастливи, че само Бог им е помогнал да оцелеят.

Изчезването на лайнера на малайзийската нискобюджетна авиокомпания срина акциите на "ЕърЕйша" на борсата в столицата Куала Лумпур. Седем процента от стойността на ценните книжа в днешната търговия, съобщи Франс прес.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Берлин
30 EUR