Руският самолет-амфибия Бе-200 откри нови 30 отломки и тяло на пътник от полет QZ 8501

2206
05.01.2015

Бе-200 - самолетът-амфибия, изпратен от Москва за издирване на отломки от полет QZ 8501 откри нови 30 части и тяло на човек със спасителна жилетка от пътническия лайнер, потънал в Яванско море. Бе-200 е засякъл обектите на повърхността на водния басейн в района на мистериозното изчезване край о-в Борнео.

По думите на руския главен военен експерт на министерството на извънредните ситуации Едуард Чижиков самолетът-амфибия е извършил два полета с продължителност 2 часа всеки над стеснения периметър от властите, ръководещи операцията. Точните координати на отломките са изпратени в кризисния щаб, потвърди Чижиков.

Един от обектите е идентифициран като човешки труп със спасителна жилетка, заяви още експертът. Според Чижиков издирването се извършва от дистанционно ръководен подводен апарат, кораби и водолази, сред които отлично обучени руснаци.

До края на светлата част на 5 януари са открити нови три тела и до момента откритите удавени хора от полет QZ 8501 са 37.До края на светлата част на 5 януари са открити нови три тела и до момента извадените удавени хора от падналия в морето полет QZ 8501 са 37. Продължаващата повече от седмица издирвателна операция е била разширена на изток от досегашната зона на обследване по вода и въздух.

По 24 хиляди долара ще получат като обезщетения семействата на всички загинали в самолетната катастрофа, твърди агенция ТАСС, като се позовава на държавната телевизия в Китай.

От AirAsia са изпратили писма на роднините на жертвите. В тях са предложени компенсации за преодоляването на парични трудности на фамилиите, докато тече издирвателният процес, а не във връзка с констатиране смъртта на близките им.

От AirAsia са изпратили писма на роднините на жертвите, в които се предлагат компенсации.Не всички, обаче са резолюирали положително документа. Настоява се за промени в част от формулировките на приложения текст.

Паралелно с международната издирвателна акция Джакарта засили инструктажа на индонезийските пилоти след трагедията със самолета на ЕърЕйша от 28 декември.

Част от обучението включва часове, в които ще се опреснят знания. А именно, че от изключителна важност е капитанът да се запознае предварително със ситуацията преди полет и да осигури по този начин безопасността на всички на борда.

Т.нар. затвърдителни инструктажи преди излитане вече са абсолютно задължителни за командирите на борда и то на всички авиолинии.

Джакарта засили инструктажа на индонезийските пилоти след трагедията със самолета на ЕърЕйша от 28 декември.Транспортният министър на Индонезия Игнасиус Джонан потвърди, че при инструктажа летците ще получават последни данни за обстановката по време на предстоящия полет и ще се информират за извънредни ситуации, с които евентуално може да се сблъскат.

Макар и сега да са част от политиката на авиокомпаниите, мерките не се прилагат, категоричен е песниониран следовател от комисията за безопасност на транспорта в Джакарта. По думите му това е само един от наболелите проблеми в джунглата на индонезийската авиационна система.

Медиите в Индонезия твърдят, че нито един инструктаж на пилот не е бил проведен в петък, 2 януари.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Малта
20 EUR