Руснак изобрети самолет, който не катастрофира (видео)

6583
20.01.2016

Авиационният инженер от Русия Владимир Татаренко представи на света свой авторски проект на самолет, който при евентуална катастрофа дава възможност на пасажерите да оцелеят.

Пътническият лайнер се състои от подвижна капсула, която има опция да бъде катапултирана с всички пътници на борда при авария с летателния апарат.

Към покрива на тази "спасителна" част е планирано да има парашути, които се освобождават щом се извърши отделянето на кабината от самолета. Самата капсула ще се приземява върху надуваеми гумени платформи, за да бъде кацането по-леко. Гумените тръби ще помагат на пътниците да оцелеят при евентуално кацане в море или океан.

Руснак изобрети самолет, който не катастрофира

В уникалния прототип на инж. Татаренко е предвидено място и за багажа на пасажерите. То се намира под кабината. По този начин пътниците няма да изгубят своите лични вещи.

Авиационният инженер от Русия Владимир Татаренко представи на света авторски проект за пътнически лайнер, който при евентуална катастрофа дава възможност на пасажерите да оцелеят.

"Авиоконструкторите по целия свят се надпреварват да правят по-сигурни самолетите, но никой не е помислил за човешкия фактор", казва Владимир Николаевич Татаренко. Инженерът твърди, че 95 на сто от пътниците, които е интервюирал, са били съгласни да плащат по-скъпи самолетни билети, ако пътническият салон се превърне в стандартна функция.

Самата кабина ще се приземява върху надуваеми гумени платформи, за да бъде кацането по-леко. Гумените тръби ще помагат на пътниците да оцелеят при евентуално кацане в море или океан.

Има хора, които не са съгласни с идеята на руснака. Част от тях посочват като проблем ефективността на разходите, а други се чудят дали наистина прототипът му може действително да кацне безопасно, без да се разбие в сграда или планина. Има и трета група от скептично настроени хора, които се питат каква ще е съдбата на пилотите. Дизайнът на руския инженер може и да отслаби самолетната конструкция, твърдят запознати в сферата на самолетното строителство.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Венеция
19 EUR