Международна организация: Русия е виновна за свалянето на пътническия самолет над Източна Украйна

2238
11.01.2015

Руската армия е свалила полет MH17 на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна. До този извод е стигнало разследване, проведено от международната организация CORRECT!V.

Вина за трагедията, обаче има и Киев, защото не е затворил украинското въздушно пространство, въпреки военните действия в района на Донбас, категорични са журналистите след поредица от срещи и разговори със свидетели и военни експерти.

От разследващия екип на CORRECT!V твърдят, че зенитно-ракетният комплекс "БУК М1, който е свалил малайзийския самолет, е доставен на сепаратистите в Донбас от руския град Курск. Разследването е публикувано и в украинския сайт Gordon.ua.

Вината е не само на Руската федерация, твърди CORRECT!V. Според CORRECT!V зенитно-ракетният комплекс "БУК М1, който е свалил малайзийския самолет, е доставен на сепаратистите в Донбас от руския град Курск.Отговорност за допускането на зловещия инцидент и смъртта на близо 300 души носи и властта в Украйна, защото не са спрели пътническата авиация над цялата страна, въпреки тежките военни действия в района.

В разследването фигурират и имената на лидерите на страни от бившия СССР, които не са окачествили като "война" конфликта в Източна Украйна. Те дори не са поискали да се затвори небето над зоната с бойни действия за полети на пътнически лайнери.

Според CORRECT!V и разследването “БУК”-ът е пристигнал от Курск с всички военнослужещи от 53 зенитно-ракетна бригада.Според CORRECT!V и разследването “БУК”-ът е пристигнал от Курск с всички военнослужещи от 53 зенитно-ракетна бригада. Те са станали част от военните действия на територията на Украйна, без каквито и да е знаци по униформите им, които да определят идентичността им.

Разследващите журналисти хвърлят основната отговорност за жестокия инцидент върху Кремъл. Разследващите журналисти хвърлят основната отговорност за жестокия инцидент върху Кремъл. Според организацията CORRECT!V, обаче вината трябва да е споделена и от официален Киев, и от самите европейци, които не квалифицираха като "война" тежкото въоръжено противопоставяне в района на Донбас.Според организацията CORRECT!V, обаче вината трябва да е споделена и от официален Киев, и от самите европейци, които не квалифицираха като "война" тежкото въоръжено противопоставяне в района на Донбас.

Според медиите в Русия, обаче самолетът е бил ударен от ракета на украински изтребител. Тезата е отхвърлена и от Киев, и от разследващите, след като е призната за безпочвена от комисия, създадена в Холандия.

Част от жертвите от полет MH17.Експертът по ПВО Рупърт Шмид твърди, че военните пилоти нападат летателни апарати на врага единствено отзад, никога не атакуват в предната им част. Аргументът на Шмид е, че целта бъде доближена отпред, то изтребителят ще се забележи лесно. И още от доводите му - изстреляната ракета “земя – въздух” е била програмирана прецизно за т.нар. преден взрив като стигне самолета, набелязан за жертва. Всичко това, по думите на Шмид е било доказано недвусмислено от холандските му колеги. Той пояснява, че само ЗРК “БУК” може да атакува с такава точност конкретни цели на 15 000 метра високо в небето.

От CORRECT!V са провели мащабни разговори с ПВО-експерти, свидетели, випускници на висши ракетно-зетнитни войски, както и с бивши бойци на 53-та руска бригада в Курск. Част от жертвите от полет MH17.Общо е мнението на всички, че самите сепаратисти не са били в състояние сами да използват зенитно-ракетната установка “БУК”. Констатацията на журналистите от CORRECT!V е: без всякакво съмнение нареждането за стрелба по злополучния полет MH17 на Малейжа Еърлайнс е било дадено от руски офицер.

Косвена е отговорността на правителството в Киев, твърдят още от CORRECT!V. Според авторите на мащабното разследване пътниците на полетите от гражданската авиация са били използвани за живи щитове във войната по въздух срещу танковете на Русия. Щурмоваците са поставяли под заплаха стотици невинни хора като са се криели зад самолети, пълни с пътници, летели за своите отпуски, завършва CORRECT!V своето журналистическо разследване.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Анталия
232 EUR