Край на проблемите при закъснели и отменени полети?

2013
07.12.2014

Технологичният гигант Amadeus /Амадеус/, който предлага широка гама комплексни услуги в авиосектора - от търсене на полети до реализиране на самолетна резервация, ценообразуване и издаване на самолетни билети, check-in обслужване и др. обяви въвеждането на иновативна мобилна услуга "Amadeus Personal Disruption Companion", която ще доведе до революция в туристическата индустрия.

"Amadeus Personal Disruption Companion" ще осигурява своевременни индивидуални варианти за всички пътници, изпаднали в ситуация със закъснял или отменен полет. Приложението ще предлага опции за безплатно настаняване в хотел, пренасочване към полет с по-висока класа на обслужване, с цел компенсация, както и всички други съпътстващи услуги по насочване на пасажерите. Когато се наложи по-продълителен престой на летището ще има възможност за посещения на спа център или бизнес зоните за почивка на терминалите /там където са налични/.

Чрез новия софтуер авиокомпаниите ще имат възможността изцяло да автоматизират процеса по управление на проблеми с резервации, възникнали от разбъркване на полетното разписание. Възможно ще е включително и преиздаване на самолетните билети с нови часове или дати, пренасочване на багажа на пътниците към новия полет, без тяхното учатие и др.

Новите възможности ще доведат до значително намаляване разходите на авиокомпаниите. Значително ще бъдат намалени и претенциите на пътниците в тези случаи, които бързат да получат обезщетение за нанесените вреди, твърди Даниел Лимена, който е мениджър операции в търговския отдел на TAM Airlines. Бразилската авиокомпания е партньор по проекта, който беше представен за първи път на форума PhoCusWright’s Travel Innovation Summit.

Данните на Amadeus към този момент показват, че 33% от пътниците сочат липсата на информация за едно от най-големите неудобства при закъснели или анулирани полети. 18 на сто от всички участвали в допитването са силно афектирани, че получаваната на този етап информация е неточна.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Бари
19 EUR