Ретро снимки от борда на самолети, летели преди половин век

4602
07.12.2014

За съвременното летене със самолет трябва да говорим като за покойник - или добро, или нищо. Спомнете си само при последния полет, на който се качихте за безконечните опашки пред гейта, намусените физиономии, с които сте делили пътническия салон, скандалите при най-малкото неудобство или раздразнение от страна на същите капризни пасажери... да изброяваме ли още?

Сигурни сме, че и Вие може да продължите досадните случки, с които се срещате при всяко въздушно предизвикателство. Така ли са изглеждали нещата преди половин век, когато пътуването със самолет и самолетните билети са били лукс?

Според живите съвременници на онова време, а и според снимките, които сме Ви подготвили - едно време си е било направо рай на борда на пътническите лайнери! Убедете се сами!

Ретро снимки от борда на самолет

За удоволствието от пътуването със самолет в средата на миналия век - няма спор - удоволствието да се чувстващ като повелител на облаците в луксозните пътнически салони, е било повече от екзотика за простосмъртните. Във въздуха през 70-те години на 20 век, обаче, е било повече от невероятно! Ето и доказателствата във фотографии, за които, повярвайте, не са ползвани програми за подобряване на качеството им:

Ретро снимки от борда на самолет

Удобен и широк пътнически салон дори за икономичната класа - мястото, в което са се качвали пасажери с low cost самолетни билети!

Ретро снимки от борда на самолет

Бизнес класата си я е бивало в средата на 70-те години. Вижте колко простор, непринудена обстановка, предполагаща вълнуващи разговори и случайни запознанства...

Ретро снимки от борда на самолет

А какво ще кажете за усмихнатите и приветливи стюардеси? Дори черно-белите снимки показват стила и класата на девойките, които се грижат за сигурността и комфорта на всеки пътник на борда.

Ретро снимки от борда на самолет

И докато днес пътуването със самолет е като детска игра - решаваш днес, а утре вече си на хиляди километри от дома си, то преди 40 или 50 години изборът на въздушния транспорт е представлявало събитие, за което хората не са имали търпение...

Ретро снимки от борда на самолет

Салонът за икономичната класа не е бил от най-просторните, но въпреки това пътниците не са проявявали претенции и не са се оплаквали, защото са получавали привилегията да чекират багажа си безплатно...

Ретро снимки от борда на самолет

За някои от нас тази обстановка е далечна и чужда, но не искате ли поне за миг този сантиментален лукс да се върне на борда на днешните самолети?

Ретро снимки от борда на самолет

Сравнявайки с условията в самолетите, в които летим през 21 век, снимките, които Ви предлагаме са си направо носители на усещането за лукс и класа!

Ретро снимки от борда на самолет

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Корфу
45 EUR