Ресторант като пътнически салон на ретро самолет - новият хит в Лос Анджелис /ВИДЕО/

4718
08.12.2014

Новият хит в ресторантьорския бизнес по целия американски west coast се нарича Air Hollywood.

Нестандартният ресторант в Лос Анджелис, който връща клиентите си в средата на 70-те използва за свой салон борда са самолет на известната в миналото американска авиокомпания Пан Ам.

Собственикът на заведението Антъни Тот и неговите агенти са реставрирали всичко така, че да прилича на пътнически салон в разцвета на въздушния оператор.

Единственото нещо, което не могат да правят пътниците на борда е да запалят цигара или пура. Стюардесите деликатно напомнят колко се е променила самолетната индустрия 40 години по-късно.

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам

Когато пасажерите влязат в ресторанта пред тях се изправя мащабно пано, което изобразява Boeing 747 на Пан Ам. Има и гише, на което клиентите се чекират.

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам.

Приятен женски глас приветства т.нар. "пътници" да усетят гостоприемството на борда като се настанят максимално удобно на меките кресла. Всичко на борда-ресторант звучи като в самолет.

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам

Има подходяща музика, а красиви стюардеси обикалят и с усмивка посрещат гостите с шампанско за "добре дошли".  

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам

Менюто от четири изискани ястия наподобява досущ кетъринга, който е бил предлаган по време на полетите със самолетите на Пан Ам. Отлично подготвените момичета минават с количката с топли деликатеси и пред самия пътник приготвят поръчаното от него блюдо.

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам

Обслужването е отлично, почти като в 5-звезден ресторант и това си личи от грейналите лица на всички, които си тръгват от Air Hollywood.

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам

Ентусиазираният собственик Антъни Тот е заложил на стила и класното, но с щипка ретро отношение към клиентите. Самият Тот като малък е събирал самолети и всички авиационни материали, които носят бранда Pan Am. И ето - 40 години след първия мини самолет в колекцията си Антъни поставя и последния щрих в американската си мечта - ресторант, който прилича на самолетна кабина.

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам

"В днешно време, казва Тот, когато влезеш в самолет, виждаш единствено море от седалки и сиви стени. Всичко изглежда много стандартно. В миналото авиокомпаниите са печелили клиенти със стила и обслужването си. За хората, които са ползвали услугите на Пан Ам това е много емоционално. Те познават марката и едва ли някога са си мислили, че отново ще се качат на борда на самолет на любимия им въздушен оператор и ще го видат в действие."

Ресторант стана ретро самолет на Пан Ам

Освен обслужването и усмихнатите момичета, облечени в униформи на стюардесите от Pan Am от 70-те години има още нещо, което е останало без промяна. Кувертите - самолетни билети в Air Hollywood варират от 200 до 300 долара.

 

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Пукет
457 EUR