Победа на Аерофлот в нискотарифния сектор

2420
06.12.2014

Авиокомпания Победа извърши първият си полет на 1 декември от московското летище Внуково до Волгоград /бившият Сталинград/ в Русия. Цената на еднопосочния самолетен билет с включени всички такси бе на цена само 2050 рубли, което прави близо 31 евро. Цената, която предлагаше Аерофлот за същата отсечка е 2550 рубли, което е 39 евро. През месец ноември дестинацията се обслужваше в пъти по-високи за цени, стартиращи от 6200 рубли, което в равностойност е 94 евро.

На 3 декември новата руска нискотарифна авиокомпания извърши успешен полет и до гр. Самара - градът, който се слави за столица на руското автомобилостроене. Летището, на което ще каца авиокомпания "Победа", е международното Курумоч /Kurumoch International Airport/, което се намира на около 40 км от центъра на гр. Самара. Полетите от летище Внуково в Москва до Самара ще се извършват всяка вечер в 19:30 ч. Обратният полет е в 23:05 ч. Времетраенето по полетно разписание е 45 минути.

Нискотарфината авиокомпания първоначално ще лети предимно по вътрешни полети от московското летище Внуково до Белгород EGO, Владикавказ OGZ, Волгоград VOG, Екатеринбург SVX, Минеральные Воды MRV, Перм PEE, Самара KUF, Сочи AER, Сургут SGC, Тюрмен TJM, Челябинск CEK. Самолетите, които ще летят от и до тези дестинации са Boeing 737-800 NG.

От компанията официално съобщават, че до 2018 година очакват разширение на флота си, който ще достигне до около 40 самолета, а превозените пътници ще наброяват 10 млн. годишно, което ще нареди "Победа" в топ 10 на крупните авиопревозвачи в Русия. Стремежът е за опериране на над 45 вътрешни и международни дестинации.

Руските медии съобщават, че само за една седмица авиокомпания "Победа" е успяла да продаде около 20 хиляди самолетни билета. Сама по себе си цифрата говори за засиленото търсене на евтини полети от руските граждани. Такова е часто от официалното представяне на авиокомпанията:

"Ние сме ориентирани към чувствителните в ценово отношение клиенти".

Наличието на нов нискотарифен играч на руския авиопазар намали цените както на Аерфлот, като компания-майка, така и на конкурентите на руския превозвач, който е монополист на пазара. Кирил Фемински - генералният директор на Агенцията за търговия със самолетни билети Pososhok - коментира пред РИА Новости, че само седмица след старта на авиокомпания "Победа", цените на самолетните билети на Аерофлот и всички конкурентни компании, които обслужват същите маршрути като Победа са намалени осезаемо.

Водещата руска авиокомпания Аерофлот регистрира новата си нискотарифна авиокомпания месец след фластарта с Доброльот. Фирмата ООО "Бюджетный перевозчик", част от групата "Аерофлот" ще изпълнява полетите си под търговската марка "Победа". Логото на новата авиокомпания е идентично като цветове, шрифт и графични елементи като това на предшественика си Доброльот.

Превозвачът Доброльот беше включен в "черния списък" на Европейския съюз, заради полетите до Симферопол, малко след като Москва анексира Крим. След наложените санкции от ЕС и САЩ, последваха откази на европейските й партньори за въздушно застраховане, предоставяне на авиоационна информация, както и откази за лизингови услуги, услуги по поддръжка и др.

Световната практика показва, че бюджетните превозвачи са много популярни на пазара на пътническия въздушен транспорт. Делът на нискотарифните авиокомпании в пътническия трафик в Европа е 38%, в Северна Америка - 30%, в Южна Америка - 27%, Азия - 17% и Африка - 9%, и се увеличава всяка година.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Фуншал
283 EUR