Киев: Военният пилот Волошин не е летял в деня на катастрофата на малайзийския самолет

2554
24.12.2014

Ден, след като беше обвинен от анонимен свидетел в интервю за вестник "Комсомолская правда" украинският военен пилот Владислав Волошин беше защитен от службата за сигурност в Киев. Волошин не е летял в деня на катастрофата на полет MH17 над Източна Украйна, заявиха категорично от украинската служба за сигурност.

Само преди дни руското издание "Комсомолская правда" публикува интервю със свидетел, чиято анонимност беше запазена в тайна. Според т.нар. "Александър" боингът на авиокомпания "Малейжа Еърлайнс" е бил свален от ракета "въздух-въздух", изстреляна от изтребител Су-25, собственост на украинското военно министерство.

Мъжът, който на интервюто е с гръб към камерата и с променен глас, категорично заяви пред трима от редакторите на руския вестник, че на 17 юли лично е видял как въпросният боен самолет е излетял и се е върнал на летището в с. Авиаторское. Анонимният мъж, чиято самоличност вече беше съобщена на руските следствени органи твърди, че пилотът на военния самолет-убиец е Владислав Волошин.

Киев: Военният пилот Волошин не е летял в деня на катастрофата на малайзийския самолетНикакви основания няма, за да бъде набеден капитан Волошин, твърдят от украинските служби за сигурност. На фаталния 17 юли 2014 г. капитанът не е извеждал самолета си във въздуха, тъй като машината е била на ремонт, категоричен е Маркиян Лубковски, който е съветник от Службата за сигурност в Киев.

Пилотът Владислав Волошин да се подложи на детектор на лъжата, поискаха от руското следствие. Това е необходимо, за да стане ясно дали той е свалил малайзийския самолет. Владимир Маркин, който е говорител на Следствения комитет в Москва определи като постижение дори самото признание на официален Киев, че има такъв летец на име Волошин от ВВС на Украйна.

От Кремъл са категорични, че лесно ще бъде проверено дали капитан Волошин е летял във фаталния 17 юли. Владимир Маркин настоя да бъде даден дневникът на бойните действия от кървавия летен ден на разследващите органи в Амстердам. Говорителят на следствието дори предложи да бъде дадена възможност на самия Волошин за полиграфско изследване, което да бъде проведено или от холандски, или от малайзийски експерти.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Варшава
45 EUR