Откриха корпуса на полет QZ 8501 на дъното на Яванско море, извадено е седмо тяло от ледените води

1285
31.12.2014

Корпусът на мистериозно изчезналия на 28 декември от радарите на наземния диспечерски контрол самолет на AirAsia, е бил засечен от сонарен апарат близо до района, където са открити седем тела на загинали от злополучния полет QZ 8501 в Яванско море.

Обектът, според спасителните екипи от Индонезия, е заснет на дълбочина между 30 и 50 метра.

Ако наистина това е корпусът на фаталния пътнически лайнер, откриването и събирането на мъртвите пасажери ще бъде извършено бързо.

Седмото тяло на загинал човек от пътническия салон беше открито тази сутрин в ледените води на Яванско море. Откритите досега тела са били непокътнати. Седмото тяло на загинал човек от пътническия салон беше открито тази сутрин в ледените води на Яванско море.Всички са били с дрехите си, а едно от телата е било облечено със спасителна жилетка. Това кара специалистите да смятат, че самолетът е бил непокътнат докато не се е врязал във водите на Яванско море. Отворен остава въпросът за разиграването на трагедията при фаталното падане на "Еърбъс 320-200" на авиокомпания ЕърЕйша в последната неделя на 2014 г.

Според австралийският бивш летец и директор на фирма за стратегически авиоинциденти Нийл Хансфорд полет QZ 8501 се е разпаднал при сцеплението с водата, а не във въздуха, докато е падал от голяма височина. По думите на Хансфорд запазената цялост на машината във въздуха е показател за рязка загуба на скорост, което вероятно е довело до падането му.

Хипотезата на авиоексперта се основава и на факта, че останките от лайнера не са разпилени в широк периметър, а са на сравнително малко пространство на повърхността на морето.

От управата в град Сурабая вече се готвят за транспортирането и разпознаването на жертвите от близките и роднините им.Три от жертвите са били открити хванати за ръце...Фактът, че е имало време някои от пътниците на борда да успеят да сложат спасителна жилетка показва, че е имало малко време, докато летателния апарат е паднал в морето или пък след падането в ледените води, но преди да потъне. Учудващ е фактът, че никой от пилотите не е подал сигнал за бедствие на машината.

Три от жертвите, открити по-рано днес са били хванати за ръце, заяви летецът на спасителния самолет C 130 Hercules лейтенант Три Уибоуо пред индонезийския вестник "Компас".

Приоритет за спасителните екипи е изваждането на всички тела от разбилия се самолет, заяви президентът на Индонезия Джоко Видодо. Властите в град Сурабая, от чието летище на излетя лайнерът на AirAsia, вече се готвят за транспортирането и разпознаването на жертвите от близките и роднините им.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Мале
503 EUR