Откриха корпуса и втората черна кутия на злополучния лайнер на ЕърЕйша

1370
13.01.2015

И корпусът на злополучния пътническия лайнер на ЕърЕйша, паднал във водите на Яванско море вече е на повърхността. Спасителите извадиха голяма част от фюзелажа на самолета, заедно с второто записващо устройство, което ще даде яснота за събитията на борда от излитането до падането на машината.

Така основните стъпки за причините, довели до авиоинцидента вече са направени. Остава да бъдат разчетени черните кутии, за да бъде установено как са загинали всички 162-ма души, пътували в самолета на AirAsia.

Водолазите са открили последните ключови останки на 3 км. от мястото, на което се намираше опашката на самолета.

За изваждането на масивния фрагмент беше използвана технологията, при която на повърхността изтеглиха опашната част на летателния апарат. Масивният корпус беше издърпан от дъното със специален балон, който има товароподемност от 10 т.И в този случай за изваждането на масивния фрагмент беше използвана технологията, при която на повърхността изтеглиха опашната част на летателния апарат. Масивният корпус беше издърпан от дъното със специален балон, който има товароподемност от 10 т.

След като летателният апарат изчезна мистериозно от радарите на диспечерите 40 минути след излитането си от летището в Сурабая, основната версия за въздушната мистерия остава лошите климатични условия по време на неочаквано краткия полет.

Нова евентуална причина за катастрофата на машината на low cost авиокомпанията от Малайзия даде длъжностно лице на ключова позиция от властите в Джакарта - г-н Суприяди.

Според неговия анализ на борда на полет QZ 8501 е имало експлозия, преди самолетът да падне в морските води. Суприяди, който е координатор по операциите на службата за спасително-издирвателните операции на Индонезия твърди, че лявата част на машината се е разпаднала. Това говори за промяна в налягането, което е и причина за взрива, категоричен е Суприяди.

Втората черна кутия също е открита, но под тежък отломът на дъното на Яванско море. Водолазите срещат трудности при ваденето на самописеца.Теорията му е оспорена от индонезийски следовател по транспортна безопасност.

По думите на цитирания от агенция Ройтерс експерт, няма каквито и да е доказателства, подкрепящи теорията на Суприяди.

И втората черна кутия беше открита на дъното на Яванско море.

Спасителите срещат трудности с ваденето й, тъй като е затисната от масивен самолетен отломък.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Прага
71 EUR