Едни от най-опасните летища в света

10074
05.12.2010

В наши дни един от най-предпочитаните и масово практикувани начини за пътуване е чрез самолет. Поради тази причина в света има изградена огромна мрежа от летища, които да могат да обслужват нуждите на множеството пътници, пътуващи до различни краища на земното кълбо. Освен, че летенето със самолет е най-бързият вид транспорт, той е и един от най-евтините, защото днес съществува огромна конкуренция между авиокомпаниите, които се надпреварват да предлагат на клиентите си изгодни самолетни билети.

Никой няма да се изненада от факта, че летищата са едни от най-оживените места в света, където ежедневно се пресичат пътищата на хиляди хора. Някои летища са големи, други малки, има и такива, които разполагат с доста луксозни чакални, други пък не претендират с голям лукс. Сега обаче ще Ви разкажем за едни от най-странните и опасни летища в света.

1. Международното летище Принцеса Юлияна, Сейнт Мартин, Сен Мартен (Princess Juliana International Airport, French: Saint-Martin; Dutch: Sint Maarten, IATA: SXM)

Saint Martin AirportТова летище е нашият фаворит в своебразната подредба. То е едно от най-натоварените в Източните Кариби и е с дължина на пистата близо 2180 метра. Това не е проблем за малки или средни самолети. Това, което е най-странното и абсурдно в случая е, че когато тук се налага да се приземяват по-големи самолети (Boeing 747 и Airbus A340 например), пилотите са принудени дотолкова да ги снижават, че минават буквално над главите на туристите, седящи на плажа Махо Бийч. Това е изключително опасно, както за плажуващите, така и за пътниците, които са си закупили самолетен билет за полет към тази дестинация.

Предлагаме Ви два уникални клипа от презимяване на самолети на въпросното летище:

 

 

2. Летище Куршевел, Франция (Courchevel Airport, France, IATA: CVF)

Courchevel AirportКуршевел се нарежда сред най-известните и красиви планински курорти във френската държава. В този район обаче е изградено друго доста нестандартно летище, което има писта дълга към 530 метра. Пистата обаче е с приблизително 19% наклон, за да може по-бързо да се намали скоростта на кацащите самолети. Дали си струва да си резервираш самолетен билет за полет до това летище?

 

 

 

 

3. Летището в Банкок, Тайланд (Don Mueang International Airport, IATA: DMK)

Crash near Bangkok AirportСтранното на това летище е, че между двете изградени писти се намира голямо голф игрище. Какво ли е усещането, докато играеш голф грамаден самолет да се приближава със страшна скорост към теб? Е, разбира се, на това игрище не всеки може да играе голф, но все пак си остава едно от най-неподходящите места за практикуване на този вид спорт.

 

 

 

 

4. Летището в Гибралтар (Gibraltar Airport, IATA: GIB)

Gibraltar AirportПрез 1939 г. летището е било изградено за военните, но днес тук кацат всякакви самолети. Поради ограничеността на подходящия терен за разширяването на летището, в наши дни пътят до него се пресича с една от най-натоварените сухопътни артерии на полуострова. Това, което спасява автомобилните водачи от сблъсъка им с огромните самолети са само няколко бариери и светофара, които регулират движението по магистралата.

 

 

 

 

5. Летището в Бара, Шотландия (Barra Airport)

Barra AirportБара може би е единственото летище в света, където въздушните превозни средства кацат направо... на плажа. Тук излежаването на плажа през деня и особено нощното къпане никак не са препоръчителни.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Абу Даби
71 EUR