Летище Хийтроу рекламира с аромати екзотичните си дестинации

1672
21.11.2014

47% от британските туристи казват, че техният отпуск или уикенд стартира именно от летище Хийтроу, Лондон. Именно затова, ръководството му се грижи за най-доброто им преживяване още от момента, в който те пристигнат на терминала. Като своеобразна реклама към всички пътуващи, а и за отпразнуване на неговото завършване, аромати от най-желаните дестаниции можеха да се усетят на летищния терминал още преди заминаване.

Още при влизането в пътническия салон, пасажерите се сблъскваха с гигантски глобус, който задоволяваше любопитството им към ароматите на Тайланд, Южна Африка, Япония, Китай и Бразилия.

Те не са избрани случайно. При селекция от всички 28 страни, се оказало, че към тези държави полети се извършват единствено от Хийтроу. 11 милиона души годишно с 50 476 полета пътуват от и до тези точки по 69 различни дестинации между тях. Освен, че са много популярни за британските туристи, те са избрани и заради уникалните си аромати, усещани единствено на тези географски ширини.

Heathrow Scent GlobeС хилядите си аромати, вдъхновяващи по време на пътешествие, не е изненада, че 87% от британците ги смятат за забележителности и потвърждават, че имено запомнящите се звуци и миризми носят спомените на техните пътувания. С гигантския глобус, Хийтроу не само провокира сетивата на всички пътници, но по аткрактивен начин рекламира едни от най-интересните си дестинации, достъпни само от Терминал 2.

"Хийтроу свързва Великобритания с 180 дестинации в 28 страни и обсулжва над 72 милиона пътници годишно. То е транспортен хъб - виждаме хора, пътуващи директно, осъществяващи трансфери... Стремим се да предложим уникално преживяване, което да е наслада за всички наши пътници", реплики на Normand Boivin, главен оперативен директор на летище Хийтроу.

И целта е постигната. Специално "уловените" аромати забавляваха всички пътуващи през Терминал 2, който единствен във Великобритания ги свързва с изброените 5 страни.

Heathrow Scent GlobeПолети до Южна Африка, разпозната с приключението "сафари", обрисувано с нотки на тамян, дива трева и животински мускус.

Полети до Бразилия
, докосната с аромати на богатите си влажни тропически гори, смесица от ароматни сортове кафе, тютюн и жасмин.

Полети до Япония - океански бриз и микс от морски водорасли, миди, зелен чай и кехлибар - аромати пренасящи в малките крайбрежни селища, толкова типични за Острова.

Полети до Китай - мигновена телепортация до далечния и пленяващ Изток. Рай за сетивата с мистични аромати на тамян и типични цветя. Усетихте ли ги и Вие?

Полети до Тайланд - апетитно вдъхновение с богат микс от лимонена трева, джинджифил и кокосов орех. Вкусно, нали?

26 към този момент са авиокомпаниите, които излитат и кацат на новия Терминал 2 на лондонското летище Хийтроу /Heathrow/.

Само за последните 5 месеца на този терминал са обслужени над 3,5 милиона пътници, осъществени с 21 000 полета.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Неапол
16 EUR