Кратки съвети за дълъг полет

3619
26.11.2010

Понякога, независимо по какъв повод пътуваме – дали на почивка или по служебни задължения, на много от нас се налага да си купят самолетен билет за дълъг полет и да прекарат доста часове високо в облаците. В случаите, когато трябва да летим на дълги разстояния имаме два варианта – или да си изберем директен полет до желаната дестинация, или пък да се спрем на такъв с едно или две прикачвания. Независимо от варианта, от който ще решите да се възползвате, дългото пътуване Ви е в кърпа вързано. Въпреки всичко, Ви препоръчваме да се спрете на директния полет, което ще Ви спести доста часове висене по опашки на летищата.

Предлагаме няколко практични съвета, за да бъде пътуването Ви по-спокойно и не чак толкова изтощително:

1. За да се чувствате удобно и комфортно по време на летенето, предварително си резервирайте самолетен билет за удобно място (ако авиокомпанията го предлага), но при възможност не си запазвайте такова в близост до тоалетната, защото там има постоянно движение и ще бъдете непрекъснато обезпокоявани. Местата откъм прозореца наистина са по-предпочитани от пасажерите, но ако желаете по-често да ставате и да се раздвижвате, по-добре си вземете самолетен билет за място откъм пътеката.

2. Няма да е лошо и да си носите нещо, с което да се развличате, докато сте в самолета. Четенето на любима книга или слушането на музика от Вашия телефон, CD, или пък MP3 плейър, ще Ви разсейва и разнообрази полета Ви през повечето време.

3. Много е важно да се облечете удобно за самия полет. Най-добре оставете тесните дънки и високи токчета в куфара и си сложете нещо широко и практично, с което ще се чувствате комфортно и приятно.

4. Дори и в самолета да предлагат безплатна храна, обикновено тя е толкова малко, че в никакъв случай не може да Ви засити. Затова предварително се снабдете с храна или пък си купете нещо от летището. Също така се снабдете с достатъчно количество вода, която можете да си закупите след като преминете проверката на ръчния багаж, за да не се обезводнявате, тъй като въздухът на борда е много сух и има вероятност организмът Ви да се дехидратира.

5. Дългите полети са доста изморителни, затова се опитайте да поспите. Това ще Ви зареди с повече енергия и естествено – с повече търпение.

6. Изключително важно е от време на време да ставате и да се раздвижвате, защото ако стоите само на едно място, освен че ще се схванете, ще получите неприятни болки в кръста и краката.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Тел Авив
73 EUR