Путин е убеден, че Киев умишлено бави разследването за катастрофата на MH17

2032
11.11.2014

Президентът на Руската федерация Владимир путин е категоричен, че причината да се бави разследването на тежкия авиоинцидент с малайзийския самолет, е Киев. Според Путин работата на специалистите буксува заради непрекъснатата стрелба от украинска страна по бунтовниците в източната част на бившата руска република. В разговор с премиера на Малайзия руският президент е дал уверение, че не бунтовниците възпрепятстват достъпа до фаталното място, където се разби машината. Стрелбата идва от различни военни украински формирования, убеден е Путин. Наджиб Разак и Владимир Владимирович проведоха разговора си по време на срещата на високо равнище в Пекин на Азиатско-тихоокеанското сътрудничество.

И в момента Западът и Украйна продължават с обвиненията към Русия, че снабдява сепаратистите с ракетите земя – въздух "Бук". Именно с тях беше свален злополучният самолет.

Срещите на Путин по темата с авиоинцидента са продължили в кулоарите на сградата, в която се провежда срещата на АСЕАН в китайската столица. Президентът на Русия е разговарял с колегите си от Индонезия и Виетнам, както и с министър-председателя на Австралия. Според говорителя на Путин Дмитрий Песков срещите са били изключително кратки по време на почивките между заседанията от срещата на върха. Песков беше категоричен, че обсъжданите теми с държавните глави на Виетнам и Индонезия са били по въпроси от двустранния дневен ред. Що се отнася до разговора на Путин с Тони Абът, говорителят на руския Първи заяви, че лидерите с достатъчна решителност са декларирали желанието си за реално разследване на причините за авиокатастрофата над Украйна. И Абът, и Путин са настояли за ускоряване на разследването за авиокатастрофата.

Путин за пореден път изказа своите съболезнования към близките на жертвите в инцидента в Източна Украйна на 17 юли.

Според прокурорски данни, подплатени с показания на свидетели-очевидци, Боингът е бил атакуван от военен самолет. Специалистите изтъкват версията, оповестена официално и от Путин, че Киев е главният виновник за катастрофата на самолета. Според експертите сътворената "чудовищна провокация" цели демонизирането на новорусийските опълченци с обвинението, че именно те са свалили летателния апарат.

От Москва продължават с призивите за безпристрастно и подробно разследване на престъплението. Според Путин нужно е това да стане в абсолютно съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Малта
23 EUR