Самолетен инцидент над Берлин, вокалистът на U2 Боно невредим

2273
14.11.2014

Фронтменът на ирландската банда U2 /Ю Ту/ пристигна невредим в столицата на Германия, където получи поредното музикално признание по време на връчването на наградите Emmy - Bambi Awards, еквивалент на Grammy.

Боно и приятелите му изживяха няколкоминутен кошмар на борда на частния самолет на звездата, след като задната врата на машината се откачила и паднала малко преди да кацнат на летище "Шьонефелд" в Берлин. Всички са невредими, няма пострадали и на мястото, на което е паднала отломката.

Ирландският певец е решил да вземе по-ранен полет, с цел да присъства на ключово събитие заедно с министър Герд Мюлер, който отговаря за икономическото сътрудничество на Германия.

Bono - Gerd Mueller

Според вестник "Индипендънт", инцидентът във въздуха е можел буквално да свали самолета. Боно е имал голям късмет и заради обстоятелството, че аварията на чартъра Bombardier Learjet 60 (D-CGEO) е станала в германското въздушно пространство, твърди анонимен източник, цитиран от изданието.

След проведеното разследване е установено, че опасността с частния самолет не е била голяма за пасажерите на борда. Констатацията е на говорителя на летище "Шьонефелд" Ралф Кункел. Цялата фактология около случая ще стане ясна след като приключи работата на германското бюро за самолетни инциденти.

През целия полет на шестместния самолет по дестинацията Дъблин - Берлин не е забелязана каквато и да е индикация за проблем на борда. Неизвестна е засега причината, довела до откъсване на вратата, която се намира на опашката на машината. Самолетната част с размери метър на 80 см, е паднала от близо 4 км височина над провинция Бранденбург. Четвърт час по-късно чартърът кацнал благополучно и то без паника на борда.

Bono Private Jet

Освен Боно и пилота на борда на злополучния самолет били само приятели на фронтмена на U2. Останалата част от групата стигнала с отделни полети до Берлин. В столицата на Германия Ю Ту получи приз в категорията „Musik International“. Групата U2, смятана за най-добрия ирландски музикален експорт, е с нов албум - първият след петгодишно затишие. На официалната церемония на Emmy - Bambi Awards бандата изпълни част от песните, включени в горещия и толкова очакван проект "Songs of Innocence".

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Айндховен - София
20 EUR