Евтини самолетни билети - кога да резервираме?

5988
14.11.2010

Тези, които летят често знаят кога е най-изгодно да си купят самолетен билет. Както и знаят, че е най-добре да направят резервацията си онлайн (през интернет). Така печелят време като си спестяват разхождането и досадното висене по гишетата, а често спестяват и пари. Ако сте от хората, които пестят парите и времето си, но тепърва ви се налага да се качите на самолет, ще ви дадем няколко основни съвета кога да резервирате.

На първо място трябва да сте наясно, че ако искате да пътувате по-евтино може да се наложи да направите известен компромис с нивото на комфорт. Икономическата класа винаги е по-евтина от бизнес-класата. Чартърният полет понякога може да излезе и по-евтино, но само, ако се събере по-голяма група от хора.

Основното, което трябва да се знае е, че цената на билетите за един и същ полет на една и съща компания е различна в различните моменти преди полета. Плануваното пътуване излиза по-изгодно. Най-евтино можете да направите резервация около 60 дни преди полета - за нискотарифните компании и около 30 дни по-рано при редовните. Ако резервирате в последните две седмици пътуването ще ви излезе доста "по-солено". С едно изключение - непосредствено преди полета може да попаднете на разпродажба на "горещи билети" или по-известни като "last minute air tickets". Това се случва понякога в последните 1-2 дни, когато авиокомпаниите пускат билети на доста по-ниски цени, ако имат останали свободни места за запълване. Хубаво е да се уцели такава оферта, но е твърде рисковано, чакайки я, да не успеете изобщо да се качите на самолета. Останалите свободни места ще са ограничен брой, а вие няма да сте единствените, които искат да пътуват евтино.

Евтини самолетни билети може да купите и ако сте един от първите резервиращи места за полета. Обикновено компаниите пускат първите си 5-10 билета почти на символична цена (за различните компании броят на тези билети е различен). Някои авиокомпании, обаче отварят продажбите година преди полета, а тогава на вас и през ум може да не ви минава, че ще пътувате.

Ако изпуснете първите евтини билети на символична цена и не искате да рискувате да чакате "горещите цени" в последния момент, просто следете предложенията в нашия сайт и можете да резервирате билет доста изгодно. Първо придобийте представа за нормалните цени за избрания от вас курс. После проверявайте офертите регулярно. Важно е, когато видите добра оферта да направите онлайн резервация на момента, защото цените варират постоянно, а най-добрите оферти се изчерпват най-бързо. Докато вие стигнете до гишето, за да купите на място, други вече ще са резервирали желаните от вас евтини билети през интернет.

Ползването на системата за резервации в Чек.БГ е лесно, няма да ви затрудни, а и е съвсем безплатно. Можете да направите резервация по всяко време - 24 часа в деноощието, а ако забележите примамлива за вас оферта, резервацията е достъпна и на телефон 02 4395046 или +359 2 4395046 (за тези, които звънят от чужбина). Работното време на телефонния център е от понеделник до петък от 8 до 22 ч. и събота от 10 до 18 ч.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Бургас - Братислава
71 EUR