Директни полети до Канада от България

2118
08.01.2015

Споразумението от 2009 година за авио транспорт между Канада и държавите, които са част от Европейския съюз предстои да бъде ратифицирано и у нас. Това ще се случи ако Народното събрание одобри предложението на действащия кабинет за гласуване на споразумението, което ще осигури възможността на България, и българските авиокомпании в частност, да оперират полети до летищата на най-голямата държава в Северна Америка.

Финализирането на договорните отношения между Съюза и Канада е ключов приоритет за дългосрочното развитие на външните отношения на Европа с Канада в сектор авиация. Споразумението заменя настоящите лични двустранни отношения за полетни услуги между всяка една от държавите-членки и Канада и се приемат общи условия за членките на Общността.

Общото споразумение цели да бъдат уредени поетапно всички права за въздушни операции, гарантиране на възможности за инвестиции и ясни правила на конкуренцията. Уреждат се и всички дейности по сътрудничеството в основните направления на авиацията, както и гарантиране на безопасността, сигурността, социалните въпроси и защита интереса на потребителите. Особено внимание се обръща и на опазването на околната среда и нормите при управление и контрол на въздушното движение.

Авиокомпаниите от Европейския съюз ще имат възможността да извършват директни полети до Канада от летищата на всяка държава-членка в Европа. Единните договорни отношения ще премахнат и всички досегашни ограничения относно броя маршрути, техните цени, както и лимита на полети за седмица между Съюза и Канада. Превозвачите от Общността ще имат и свободата да сключват споразумения за code share с канадските авиокомпании. Този тип отношения са от основно значение за всички авиопревозвачи, които летят до голям брой дестинации. Определянето на тарифите ще се извършва чрез регулацията от Закона за конкуренцията.

Предвижда се откритото авиационно пространство между Канада и ЕС, което ще се гарантира от Споразумението, да увеличи пътниците с над 17 млн. души годишно. Ползите за всички, пътуващи  често със самолетни билети, ще се изразяват с драстични намаления на цените, които на годишна база се изчисляват на 5 млрд. евро. Допълнително разкритите маршрути и повишената натовареност неминуемо водят след себе си и до ръст на заетата работна ръка в бранша.

България към този момент няма подобна спогодба за въздушен транспорт със северноамериканската държава. С ратифициране на споразумението страната ни ще има възможността да се възползва от либерализираните условия за полети от и до Канада, както и достъп до всички аспекти на мащабния канадски авиационен пазар.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети Варна - Берлин
30 EUR