Свръхмодерен гигантски самолет разработва компанията Aeros Corp

3072
08.12.2014

Представете си свръхтехнологична амалгама от космически кораб и презокеански широкофюзелажен самолет с мащабите на Титаник!

Това в най-общи линии ще представлява Aeroscraft - въздушният кораб на бъдещето.

И въпреки че беше проектиран, за да покрие изискванията на товарния транспорт на далечни разстояния, възможностите на този въздушен исполин на авиоинженерната мисъл предизвиква въображения.

Въображения, които надминават приложенията му в практиката.

Идеята и изграждането на Aeroscraft е на компанията Aeros Corp.

Aeroscraft - самолетът на бъдещето.

Летателният модул е с размерите не на един, а на два футболни стадиона. Височината му е близо 60 метра, а товарните отделения са с вместимост 28 хил куб. м. Мегакорабът може да превозва до 250 тона, със 100 тона повече от Airbus A380.

Дизайнът е на световноизвестните Andrew Winch Designs. Те са предложили детайлна версия на колосалния самолет. Идеята им е въздушният апарат да служи не само за въздушен превоз. Той трябва да изпълнява функциите на просторен, но и уютен дом в облаците.

Aeroscraft - самолетът на бъдещето.

"Това е нещо невиждано - голямо е повече от четири пъти и от най-гигантската суперяхта", твърди дизайнерът Джим Диксън. И споделя още моменти от интериора - жилищната площ е разгърната на повече от 4 хил. кв. м. Пак сравнение - 85 метра е дължината на най-голямата яхта, също проект от Andrew Winch Designs. Нейното пространство за живеене е 1 000 кв. м.

Aeroscraft - самолетът на бъдещето.

За да разберете правилно мащабността си представете как този летящ дом разполага с 20 спални, няколко салона и трапезарии, конферентни зали, спа центрове, кино и бална зала...Не ви ли прилича на въздушния Титаник?

Целият този интериор е проектиран по начин, който да заобикаля карго сектора. Товарното отделение ще бъде с размери, достатъчни да поберат яхта, дълга до 55 м., както и хеликоптер. Ако не искате глезотии може да превозите няколко по-скромни плавателни съда или автомобилите на приятелите Ви, разбира се, ако сте им отпуснали самолетни билети за това непознато преживяване.

Aeroscraft - самолетът на бъдещето.

Всички движими собствености ще се спускат и вдигат от самолета - гигант върху вода или суша с помощта на моторизирани въжета.

Aeroscraft - самолетът на бъдещето.

От Aeros Corp са категорични, че въздухоплавателният гигант ще харчи 8 пъти по-малко гориво от голям самолет. С едно зареждане ще може да прелети около 9 500 км.

В края на лятото на 2013 г. 80-метров прототип на бъдещия Aeroscraft полетя и беше одобрен от въздухоплавателната администрация на САЩ. През октомври същата година, обаче складът, в който се съхраняваше прототипът, се срути и унищожи въздушния кораб.

Aeroscraft - самолетът на бъдещето.

Aeroscraft - самолетът на бъдещето.

Всъщност, въпрос на време беше летящият апартамент-кораб от унгарския анимационнен филм "Семейство Мейзга" да бъде реализиран.

Новото величествено въздушно имение излиза от комиксите и действително ще може да превозва собствена яхта и дори хеликоптер след не повече от 10 години.

Цената му започва от 330 000 000 долара.

Вече са дадени поръчките за два броя от невижданото творение.

Коментирайте

Вижте още

news_pict_20181218155930000000.jpg
Wizz Air стартира нови 6 дестинации от Варнаповече
news_pict_20190103163034000000.jpg
Райънеър отчете спад в печалбата сиповече
news_pict_20180709134239000000.jpg
Аерофлот стартира ежедневни полети от Бургас до Москваповече

Коментари

0

Търси самолетни билети

Брой пътници според възрастта (макс. 9 души)
18+ г
12-18
2-12г
0-2г
Самолетни билети София - Корфу
26 EUR